Håkon Bratvold Ekren og Vegard Bakken Øien er klare for U20-EM i håndball

Klar 1: Håkon Bratvold Ekren skal til EM. foto: anita høiby gotehus

Klar 1: Håkon Bratvold Ekren skal til EM. foto: anita høiby gotehus

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det norske U20-landslaget i håndball har gjort unna siste oppkjøringsturnering før EM. På torsdag kastes mesterskapet i gang i Østerrike.

DEL

Den siste uken har Christian Berge og hans disipler brukt til å forberede seg til EM. De har spilt tre kamper mot lag som alle er av favorittene til å stikke av med seieren i EM i Østerrike.

– Vi startet dårlig mot Tyskland. Her virket vi umotiverte. På lørdag møtte vi Danmark. Her spilte vi bedre, men vi tapte fortsatt med åtte mål. I går vant vi mot Sverige, så vi har hatt en bra stigning siden vi dro ned hit, sier Christian Berge, som leder laget sammen med Vidar Gjesdal.

Elverum har to representanter på laget som skal til EM. Dette er Vegard Bakken Øien og Håkon Bratvold Ekren.

– Vi har fortsatt forbedringspotensial, men jeg tror at vi hvis fortsetter denne utviklingen så kan vi komme langt, sier Vegard Bakken Øien, som får støtte av sin lagkompis.

– Hvis vi spiller opp mot vårt beste kan vi nå langt, sier Håkon Bratvold Ekren.

I EM som blir kastet i gang på torsdag er Norge i gruppe med Spania, Frankrike og Makedonia.

– Vi har fått en del forfall, og Sander Sagosen er ikke med på grunn av belastning, så vi står ikke med det beste laget per nå. Men da er vi på utkikk etter at de nest beste skal ta tak, og få erfaring på dette nivået, forklarer Berge.

Men målsetning er likevel klar for de norske gutta.

– Vi vil komme oss videre fra gruppespillet. Frankrike og Spania er begge tøffe lag, så det blir hardt, men om alle spiller opp mot sitt beste, så er det mulig, sier landslagstreneren.

De to Elverum-spillerne vil Berge bruke på lik måte som han har brukt dem i Elverum.

– De får jokerroller. Håkon er god til å komme inn og bryte opp forsvaret, mens Vegard også er klar til å komme inn. Det er nyttig erfaring for begge to å være med til EM, sier han.

Dette er mesterskapsdebuten til de to 20-åringene fra Elverum.

– Jeg tror det blir moro. Det er spennende å få være med på noe sånt, sier Bakken Øien.

– Det kan bli veldig gøy. Jeg gleder meg, sier Bratvold Ekren.

Norge åpner mot Franrike torsdag, før de møter Spania på fredag. Gruppespillet avsluttes for Norges del mot Makedonia på søndag.

Artikkeltags