Nergaard til Aalborg

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Østlendingen kan i dag avsløre at Elverums sisteskanse Morten Nergaard er enig med den danske toppklubben Aalborg om en overgang. Han slutter seg til den stjernespekkede troppen i slutten av juli.

DEL

Morten Nergaard selv bekrefter at han er klar for en dansk toppklubb, men ønsker ikke å bekrefte at det er snakk om Aalborg. Østlendingen vet imidlertid at 25-åringen er klar for klubben som akkurat nå trenes av Norges landslagssjef, Robert Hedin.

Det betyr at Elverum-guttens ni år lange karriere som målvakt for Elverums A-stall er ved veis ende.

–  Det er selvfølgelig veldig kjipt å forlate Elverum. Jeg har det veldig bra her, med en topp trener, gode lagkamerater og et fantastisk miljø. Men når jeg får en slik sjanse, må jeg bare ta den. At jeg får sjansen til å spille for en dansk toppklubb er jo helt sjukt, sier Nergaard, som mener alle forutsetninger ligger til rette for å lykkes i profflivet nå.

– Dette er riktig for meg

– Jeg er 25 år gammel, og har stabilisert meg på et høyt nivå i Norge. Hadde jeg skrevet under en ny 2-årskontrakt med Elverum, hadde jeg vært 27, og man vet jo aldri i dette gamet hva som venter rundt neste sving. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg i en utenlandsk liga, og når det i tillegg er snakk om en medaljekandidat i Danmark, finnes det ikke tvil om at dette er rett for meg, sier 25-åringen til Østlendingen.

Og den danske klubben har flere sterke norske navn i stallen. I tillegg til at Kristian Kjelling og Håvard Tvedten tjener til livets opphold i Aalborg, voktes nettmaskene av landslagskeeper Ole Erevik.

Hvordan ser du på det å skulle gå fra å være førstekeeper i Elverum, til å kjempe med Erevik om spilletid?

–Jeg kan ikke si noe konkret om klubben ennå, det får vi ta når det formelle er i orden. Det regner jeg med skjer i løpet av uka, sier Nergaard.

Sportslig leder i Elverum Håndball, Sigmund Høye, bekrefter at Nergaard forsvinner etter sesongslutt, og sier at klubben nå har starten jakten på en erstatter.

–Vi forstår Morten veldig godt, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle ha hatt med oss ham videre. Men når det først er avgjort, må vi bare ønske ham lykke til – og begynne på arbeidet med å få på plass en erstatter. Vi bruker i første rekke folk vi kjenner, i tillegg til at Christian Berge jobber aktivt med å finne en ny keeper via sine kontakter, sier Høye.

– Berge applauderer

Elverum-trener Christian Berge er av dem som mener Nergaard gjør et klokt valg når han nå går til danske Aalborg.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg skal applaudere mine spillere ut døra om de får napp hos en god klubb i utlandet. At Morten drar til Aalborg har jeg full forståelse for, og det har jeg også sagt til ham, sier Berge, som mener Elverum-keeperen har alle forutsetninger for å lykkes i utlandet:

– Morten har jobbet steinhardt det siste halvannet året, og fortsetter han slik, kan han bli så god han vil. Jeg synes det er veldig fint at han får sjansen nå, og karrieremessig har han gjort et riktig valg, understreker Elverum-treneren.

Nergaard skal spille ut sesongen for Elverum Håndball, og er ikke redd for at overgangen skal være forstyrrende i gullkampen:

– Jeg er om mulig enda mer motivert. Jeg har lyst til å vinne gull med Elverum, og nå er det ikke noe som heter «neste år» for min del. Det må skje nå, og det har jeg fullt fokus på, lover Morten Nergaard.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken