– Vi er klare favoritter!

MØTER ELVERUM IGJEN: Christoffer Brännberger har ikke glemt sluttspilltapet mot Elverum da han spilte for Haslum sist sesong. Nå skal strekspilleren forsøke å gjøre livet surt for de svart-hvite igjen, denne gangen i Champions League! (Foto: Anita Høiby Gotehus)

MØTER ELVERUM IGJEN: Christoffer Brännberger har ikke glemt sluttspilltapet mot Elverum da han spilte for Haslum sist sesong. Nå skal strekspilleren forsøke å gjøre livet surt for de svart-hvite igjen, denne gangen i Champions League! (Foto: Anita Høiby Gotehus) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den tidligere Haslum-spilleren Christoffer Brännberger står på motsatt banehalvdel når Elverum debuterer i Champions League i kveld. Og han vet hva som gjelder mot sine tidligere rivaler.

DEL

Christoffer Brännberger er et kjent navn for mange i norsk håndball. Svensken har tidligere spilt både i Runar og Haslum, men nå er han klar for å kjempe for sitt nye sveitsiske lag.

Strekspilleren forlot Bærum til fordel for Kadetten Shaffhausen før denne sesongen, og har foreløpig til gode å tape med sine nye lagkamerater:

– Vi står med fem strake seire så langt, men har enda ikke blitt testet ordentlig, så det er veldig vanskelig å si noe om nivået vårt. Ut fra det vi har gjort, synes jeg det ser bra ut så langt, sier Brännberger, som mener laget hans må tåle favorittstemplet mot Elverum.

– Jeg ser oss som favoritter, men jeg vet at alle kamper i Champions League kommer til å bli tøffe. Elverum har gjort det veldig bra i år, og bare det å ta seg til Champions League er imponerende – og fint for norsk håndball, sier strekspilleren, som glatt innrømmer at han har fôret sine trenere og lagkamerater med informasjon om Elverum før torsdagens oppgjør.

– Vi får se om det hjelper noe, men jeg har fortalt det jeg vet!

– Har du noe av Elverum-rivaliseringen igjen i deg etter oppholdet i Haslum?

– Ja, så klart! Det gjorde stort inntrykk på meg å være i Haslum, og da vet man hva som gjelder når Elverum står på motsatt side. Jeg håper å sende bøndene hjem med null poeng, sier svensken.

Brännberger trekker spesielt fram venstresiden til Elverum som den sveitserne må være mest oppmerksomme på.

– Venstresiden med Mitrovic og Lindboe er absolutt farligst. Samtidig er Morten (Nergaard) nesten alltid bra i mål, sier Brännberger, som innrømmer å ha sett lite av mannen, som virkelig sto fram da Elverum tok seg til Champions League, Steffen Stegavik.

Ø-TV: Se video med Brännberger her.

  Christoffer Bränberger tror ikke Elverum har sjans mot Schaffhausen.


  – Jeg har bare sett Stegavik litt på video, så får vi se hva han plukker fram, sier strekspilleren.

  I tillegg hyller Brännberger Elverum-trener Michael Apelgren, og det han har gjort etter at han tok over sjefsstolen etter Christian Berge.

  – De resultatene han har fått med Elverum var det ikke mange som trodde han skulle få. Han har gjort en meget god jobb.

  Sånn de første seriekampene har vært i Sveits, bør ikke Elverum frykte koket på tribunen. Brännberger håper likevel hjemmepublikummet skal våkne til liv til torsdagens oppgjør.

  – Vi har ikke hatt noe stort publikumstrykk på kampene hittil i år. Men det er nå det starter og det håper jeg gjør at publikum våkner til liv.

  SE BILDER FRA KADETTENS TRENING:

  Artikkeltags