Med 135 på startstreken kom bekreftelsen på at sykkelsporten stadig vinner flere tilhengere i distriktet.
Sporten har også fått en kvalitetsmessig løft med talentfulle ungdommer som tar sykling på alvor.
Og det var nettopp en unggutt som trakk det lengste strået i årets utgave av det cirka 75 kilometer lange JH-rittet.
Vetle Ravnsborg Gurigaard tråkket først over målstreken utenfor Hagen Grendehus i Heradsbygd. Han spurtbeseiret seks klubbkompiser og Geir Lien, som i år sykler for gamleklubben Nes på Romerike.

Ni ryttere på toppen

Det store feltet var mer eller mindre samlet inn i Ranumsberget etter vel 35 kilometer:
– Vi la bare litt mer trykk på pedalene og etter hvert fikk vi skilt ut ei sterk gruppe, forklarer Geir Lien.
Dieselmotoren hans fungerte perfekt da han smadret feltet i bakken. Bare en fremadstormende gjeng fra Lillehammer klarte å ta hjulet hans og på toppen ved Holtsjøen kom ni ryttere samlet i tet.
– Vi tok ingen sjanser og det ble kjørt fort ned til Braskereidfoss igjen. Avstanden økte og jeg holdt høy fart i forsøket på at ingen av Lillerhammergutta ville prøve seg med en skikkelig fartsøkning. De valgte heller å støte seg fra meg, men den var nytteløst. Beina mine var gode, og jeg hadde et lite håp om å kunne kjempe med dem i spurten. Så viste det seg at det rett og slett gikk for fort i utforkjøringen inn mot Hagen grendehus. Jeg hadde ikke tung nok utveksling, gliser 40-åringen fra Skarnes.

Vil under 12.42 på mila

Han fikk bekreftet at storformen er på gang:
– Nå er jeg klar for MEGA-mila i Nittedal torsdag. Tre ganger er jeg blitt klokket i mål på 12.42. Nå er målet å kjøre ett sekund raskere. Ja, for meg blir det viktig å beholde farten i beina. Tempo-NM i Brumunddal er et av sesongens høydepunkt på landeveissykkelen. Normalt er jeg en dyktig temposyklist, men i fjor skuffet jeg med en 18. plass på favorittøvelsen, sier Lien.
Geir understreker at han fortsatt satser mest på terrengsykkelen:
– Norgescupen starter neste helg og der er jeg på plass. Sesongen har mange utfordringer og Birkebeinerrittet blir ett av høydepunktene for meg, sier råtassen fra Skarnes.