Fikk NM på tre distanser

NM-NESTE ÅR: Femundløpet får full uttelling neste år med NM-status å alle tre distanser. Dette bildet er fra Femundløpet i 2013, ved innkjøringen sjekkpunkt Søvollen. foto: jan kristoffersen

NM-NESTE ÅR: Femundløpet får full uttelling neste år med NM-status å alle tre distanser. Dette bildet er fra Femundløpet i 2013, ved innkjøringen sjekkpunkt Søvollen. foto: jan kristoffersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er full jubel i Femundløpsleiren etter at de fikk tildelt Norgesmesterskapet 2015 på alle distanser.

DEL

Et delvis omlagt Femundløp, med nye sjekkpunkter og andre typer sjekkpunkt, fikk full uttelling på sin søknad om å få norgesmesterskapene 2015.

– Jeg kan bekrefte at Femundløpet er tildelt NM 2015, sier generalsekretær i Norges Hundekjørerforbund, Stephen Smithurst.

– Bra for oss

Markedsansvarlig for Femundløpet, John Harald Knutsson, er kjempefornøyd med at de fikk full uttelling på sin søknad om mesterskapet.
– Det betyr at vi har gjort mye riktig i tidligere løp når hundekjørerforbundet tildeler oss disse mesterskapene, sier en kjempefornøyd markedsansvarlig.

Øker påmeldingen

Normalt vil et mesterskap sørge for økt interesse blant deltakerne, noe markedsansvarlig John Harald Knutsson tror vil skje også denne gang.

– Påmeldingen så langt har vært bra i de to klassene F 400 og F 600, mens juniorene har holdt litt tilbake, sier Knutsson.

– Jeg tror det vil bli mange flere av de voksne kjørerne som nå viser interesse, sier John Harald Knutsson.

Ingen panikk

Men Knutsson har ikke panikk med tanke på antall deltakere i juniorklassen, som så langt er lavt.

– Det er fem påmeldte nå, og det er som normalt. Juniorene kommer sigende etter hvert, og vil sikkert se utfordringen det er å slåss om en NM-tittel, så det blir nok forhåpentligvis like mange som i fjor, da 16 kjørere stilte på startstreken, er markedsansvarlig Knutsson sitt håp.

Gode startnummer

Årsaken til at det i de to lengste etappene er bra med påmeldte så langt, er trekking av gunstige startnummer.

– Vi hadde trekking av startnummer ved utgangen av august, der det også var gunstig for kjørerne å melde seg på med tanke på en rabattert startavgift, sier John Harald Knutsson.

På langløpet, F 600, er det påmeldt 54 kjørere så langt. startstreken.

På 400 er det så langt 75 kjørere påmeldt.

Artikkeltags