Gå til sidens hovedinnhold

Firedoblet på to år

Artikkelen er over 15 år gammel

Morten Aas (25) fra Trysilgutten ble totalvinner i et rekordstort Trysil Skimaraton på Østby lørdag. Ragnhild Bolstad, Åslia satte løyperekord i dameklassen. Deltakelsen i turrennet er firedoblet i løpet av to år.

I fjor var det 176 løpere som fullførte den klassiske maratondistansen på Østby. Lørdag kunne arrangøren Østby IL glede seg over hele 256 startende i det sjuende Trysil Skimaraton. Statusen som seedingsløp for Birkebeinerrennet og Vasaloppet har bidratt til at Trysil Skimaraton nå er det tredje største turrennet i Hedmark. Bare Birkebeinerrennet og Stenfjellrunden er større målt i antall deltakere.

Moro å være arrangør

- Jeg hadde ikke trodd på så stor deltakelse. Det er ingen tvil om at seedingsstatusen har stor betydning. Uten den er det ikke sikkert at det hadde vært grunnlag for å arrangere Trysil Skimaraton, sier Roald Haugen i Østby IL.
Han har vært med å arrangere skirenn på Østby i snart en mannsalder. Men både Østbystafetten og Bjønndilten ble avviklet da deltakelsen etter hvert ble for liten. Nå gleder Haugen seg over oppslutningen om Trysil Skimaraton.
- Det virker som det er større interesse for turrenn generelt. Jeg synes det var særlig gledelig at hele 42 damer stilte til start lørdag, sier Haugen.
Han er også fornøyd med at Trysil Skimaraton gir kjærkomne penger i klubbkassa til Østby IL.
- I fjor satt vi igjen med cirka 15.000 kroner. Det blir nok mer i år. Trysil Skimaraton er den største inntektskilden til idrettslaget, forteller Haugen.

Aas raskest i spurten

Den største utfordringen for arrangøren foran neste års løp blir å finne en større startflate. Plassen ved Østby skole er for liten. Haugen sier det kan være aktuelt å flytte starten tilbake til området ved samfunnshuset.
I lørdagens renn ble det en spennende duell om totalseieren. Fem mann hang med helt inn. Men på oppløpet var Morten Aas fra Trysilgutten raskest. Med tiden 2.09.55 var han to sekunder foran Tore Stengrundet fra Nordre Trysil. Steffan Repshus og Jan Olav Beitmyren, Team Sport1 og Anders Fiskvik, Tynset fulgte rett bak. Kun fem sekunder skilte de fem beste i mål.
I dameklassen var Ragnhild Bolstad fra Åslia suveren, og senket løyperekorden for kvinner med over fire minutter til 2.31.59.

Kommentarer til denne saken