Det er ikke noe som minner om toppfotball når folldølen Ida Elise Enget (23) tar imot oss ved Marsjøen i Einunndalen. Der har hun, sammen med sin mor Eva, leid hytte for å lade opp til høstsesongen på fotballbanen.

Åtte grader, riktignok pluss, og en sur nordavind, er ikke uvanlig inne i denne Norges lengste seterdal en augustmorgen.

Men det legger ingen demper på Ida Elises iver etter å fiske. Fiske etter en sølvblank fjell-ørret. Og fiske etter formen.

Formen som skal gi to titler denne sesongen. Cupgull og gull i Toppserien med sitt lag Stabæk.
– Vi har en lang kamppause nå, sier Ida Elise, mens hun gjør noe hun aldri har gjort fått til før. Knyte en fiskeknute for å feste sluken.

Minner

For Ida Elise betyr Marsjøen noe ekstra. Her dukker det mange gode minner fram fra barndommen, da hun sammen med sin far krysset Marsjøen med båt.

En kjapp spasertur videre til Sandtjønna, der de hadde liggende en båt. Og der fisken bet.

– Skal vel ikke påberope meg at det var storfisk jeg fikk, sier den nyutdannede sosionomen med et smil.

Sluken er festet, båten er løst, og vi legger utpå en litt stri innsjø, som gir oss noen fysiske utfordringer.

Vekk fra nett

– Det er så utrolig deilig å komme vekk fra hverdagen. Vekk fra Facebook. Uten mobildekning. Uten storbyens mas, med stress, full fart for å rekke trening, og jobb. Og ikke minst er det godt å tenke på at flytting er i boks, og jeg kan lade opp til en hektisk og avgjør-ende høstsesong i ro og mak, sier Ida Elise, og slenger ut sluken.

Hun har funnet seg ny leilighet på Torshov. Loftsleilighet i femte etasje. Hun jobber innen rusmiddeletaten i Oslo, så mye hun rekker. Samtidig som hun gjennomfører 10 treningsøkter i uka.

Sluken er kommet inn til båten, uten fisk. Men det legger ikke en demper på Ida Elise sin målsetting foran høstsesongen, på fotballbanen, og slenger sluken ut på ny.

Cupgull, igjen

– Vi er gode, vi i Stabæk. Ikke en eneste kamp har vi tapt i år. Men vi har surret og gitt bort poeng til feil lag. Derfor MÅ vi vinne mot Lillestrøm i september.

– Gjør vi det, skal vi vinne Toppserien.

– I tillegg har vi cupen igjen da. Semifinale neste. Jeg var så utrolig heldig å få vinne cupgull i fjor. Det ga mersmak. Så jeg skal gjøre det jeg kan for at vi kan heve kongepokalen igjen, sier Ida Elise, før hun litt oppgitt ser på sluken.

– Vi drar inn på hytta. Spiser nybakt pjalt. Som jeg faktisk har vært med på å bake selv, sier 23-åringen litt stolt, og glad for å få spandere.

For det er ferie det for Ida Elise. Komme hjem til Folldal. Treffe slekt og venner, få være med mormor å bake. Og faktisk få muligheten til å bruke ljåen!

– Akkurat der er jeg ikke god. Men øvelse gjør mester, sier hun.

Akkurat som hun har bevist på fotballbanen.
Knallhard trening, et stort talent, og jordnærhet, har gjort jenta til en av landets aller beste spisser.

Ja, så god har hun blitt at hun fikk spille en a-landslagskamp mot USA i forkant av OL. Og veien fram til en fast plass på a-landslaget er ikke uoverkommelig.

– Jeg vet jeg er i nærheten. Så nå er det bare for meg å vise hva jeg kan, sier hun mens hun nyter pjalten. Ser utover en litt urolig innsjø, og spør seg selv:

– Hva blir neste trekk?
Ikke på fotballbanen, altså, men for å få den etterlengtede fisken på land.