Her blir Dala kanskje snytt for poeng

  Artikkelen er over 3 år gammel

  (Hamkam-Brumunddal 1-0) Det hodeløse røde kortet til HamKams Cordero ble den stor snakkisen etter lokaloppgjøret på Briskeby søndag og kampen ble veldig preget av det. Gaute Granmo pirket inn en scoring på slutten som ble annullert. Men var det riktig?

  DEL

  (Ringsaker Blad) Oppgjøret på Briskeby ble en helt annen forestilling enn i fjor sjøl om mange fyktet det verste da HamKam tidlig viste tendenser til å rulle over Dala.

  Etter 19 minutter kom belønningen for hjemmelaget da Ivar Sollie Rønning luktet nedfallsfrukten etter et innlegg og banket hjemmelaget i ledelsen. Dala slet med å skape noe mot et aggresivt og godt organisert vertskap.

  Direkte rødt kort

  Etter scoringen fortsatte HamKam å trøske Dala i stykker og var dominerende i det som skjedde på Briskeby. Etter en drøy halvtime ble derimot oddsen jevnet ut. Hjemmelagets Juan Manuel Cordero og Kristian Eriksen duellerte ute ved sidelinja og spanjolen fikk seg en knuff og gikk omkull.

  Hans tilsvar var å sparke etter Eriksen og uheldigvis for backen hadde dommer Jørgen Haugen orkesterplass til tildragelsen. Han fisket det røde kortet opp av baklomma. Det var det eneste riktige å gjøre i den situasjonen.

  Feil annullering

  Å spille 11 mot ti mot et kynisk HamKam-lag er på ingen måte lett og Dala slet med å finne de nødvendige rommene sjøl om omgange startet bra.

  Jonatan Helmersen ble flikket gjennom og kom alene med Jaronsinski i HamKams mål, men polakken fisket fram en potent beinparade og nektet Helmersen scoring. Fem minutter før slutt ble det litt jubel i Dala-leiren etter at Gaute Granmo fikk tuppe ballen i mål, men det ble flagget fra linjedommeren. Bildet viser at den avgjørelsen trolig var feil, men det var, til dommernes forsvar, en vrien situasjon.

  Den snaue timen etter utvisningen ble altså et oppgjør mellom et lag som ikke ville mot et som ikke maktet og sjøl om Dala klarte å legge et visst press på hjemmelaget på slutten kom aldri scoringen.

  - Jeg så ikke situasjon ettersom jeg var midt oppi den, men Rune (Pettersen) sier at det var en mann innenfor. Da er det ekstemt bittert, sier Granmo.

  Trener Fred Leo Nysæter kunne gå med hevet hodet ut fra Briskeby søndag.

  - Jeg hadde aldri trodd at det skulle føles surt å dra herfra uten poeng, men det gjør det i dag. Jeg føler at vi er det beste laget i hele andre omgangen. Jeg er fornøyd med hvordan laget står og man ser at det lyser innsats av gutta. Jeg synes at det ville vært fortjent med et poeng til hvert av lagene, avslutter han.

  Kamprapport

  Briskeby søndag

  PostNord-ligaen

  HamKam-Brumunddal  1-0 (1-0)

  Mål: 1-0 Ivar Sollie Rønning (19.min)

  Brumunddals lag: Emil Holst- Fredrik Haave Andersen, Anders Ludvigsen, Rune Pettersen, Kristian Eriksen- Henrik Lehne Olsen, Torgeir Strand Osmo, Christoffer Heier Solbakken (Mahad Abdi Abdillalhi fra 30.min), Markus Haave Andersen (Gaute Granmo fra 65.min)- Jonatan Helmersen-Sigurd Ertsås.

  Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

  Gult kort: Nicholas Mickelson, HamKam + Torgeir Strand Osmo, Markus Haave Andersen, Brumunddal.

  Rødt kort: Juan Manuel Cordero, HamKam

  Tilskuere: 3020

   Artikkeltags