– En kul opplevelse

JUBEL: Hågen Strypet (nummer to fra høyre) ble matchvinner da Alvdal slo Torvastad 2-1 i Norway Cup søndag. Her jubler han sammen med Lars Emil Enget (fra venstre), Martin Rosmæl Kløvstad, Elias Borkhus Tronsgård og Jonas Graneng Dahlen. Foto: Ivar Thoresen/Alvdalmiv.no

JUBEL: Hågen Strypet (nummer to fra høyre) ble matchvinner da Alvdal slo Torvastad 2-1 i Norway Cup søndag. Her jubler han sammen med Lars Emil Enget (fra venstre), Martin Rosmæl Kløvstad, Elias Borkhus Tronsgård og Jonas Graneng Dahlen. Foto: Ivar Thoresen/Alvdalmiv.no

Artikkelen er over 4 år gammel

Alvdals gutter 19-lag fikk en tøff start, men slo grusomt tilbake i den TV-sendte åpningskampen i Norway Cup søndag.

DEL

For allerede etter fem minutter tok Hordalandslaget Torvastad ledelsen over Alvdal.

– Vi gjør egentlig en ganske dårlig kamp. Vi fikk ikke samspillet til å sitte som vi vanligvis gjør. Men det blir fort sånn når det er første kampen i en så viktig turnering. Det blir ofte tett og jevnt og litt ekstra med nerver når det står litt mer på spill, forteller Hågen Strypet til Østlendingen.

Han skulle vise seg å få en viktig rolle i kampen, som Alvdal snudde, til tross for den dårlige starten.

Fine kombinasjoner

For etter et snaut kvarter ble Elias Borkhus Tronsgård spilt gjennom av Jonas Graneng Dahlen. Borkhus Tronsgård var iskald og satt ballen kontant i det lengste hjørnet, og lagene var like langt til pause.

Blåtrøyene pangåpnet andre omgang. Målscorer Borkhus Tronsgård spilte nydelig gjennom Hågen Strypet som fra sin høyrekant skar innover i banen og banket ballen via stolpen og i mål.

Det ble også kampens siste scoring og Alvdal fikk en drømmestart på turneringen i TV2s første TV-kamp fra Ekebergsletta dette året.

– Det var en kul opplevelse å bli matchvinner i en TV-kamp. Vi gjør ingen god kamp, men vi får med oss et godt resultat og det er det som er viktig i en åpningskamp. Selvfølgelig er det ekstra morsomt å vinne når vi er på TV, sier Strypet.

For med et stjernespekket TV2-team på plass spilte Alvdal til tider god fotball. Strypet er klar på at han og lagkameratene hadde litt ekstra med nerver foran karrierens første TV-kamp.

– Vi merker det litt, selvfølgelig. Det blir litt ekstra når vi vet at kampen går på TV. Det gjelder å ikke gjøre seg helt bort. En skikkelig ettersleng hadde ikke vært helt bra første gang man er på TV, gliser 18-åringen.

– Hvor mye fokus har det vært på denne kampen i forkant av turneringen?

– Vi har visst om denne kampen i en måneds tid, men vi har prøvd å ikke ha så mye fokus på det.

Må ha flaks

Søndag ettermiddag hadde Alvdal-gutta allerede samlet seg og sett kampen i opptak.

– Veldig gøy å se det etterpå. I tillegg bruker vi det som læring inn mot de neste kampene for å se hva vi kan ta med oss videre, og hva som må bedres på, forteller matchvinneren.

Det er fjerde året på rad Alvdal-laget er med i Norway Cup. Strypet mener hedmarkingene må ha litt flaks for å ta seg skikkelig langt i turneringen.

– Skal vi gå langt, må vi nok ha litt flaks med hvem vi møter utover. Det er mange bra lag her. Men nå har vi i alle fall lagt et bra grunnlag for å kunne gå videre fra gruppespillet, så får vi se hva vi kan få til, sier kantspilleren.

Artikkeltags