Fotballens superildsjel fikk Kongens sølv

GLEDESKVELDEN: Elverum Fotballs ildsjel Reidar Schjei ble lørdag kveld tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv av Elverums ordfører Erik Hanstad, for sin store frivillige innsats.

GLEDESKVELDEN: Elverum Fotballs ildsjel Reidar Schjei ble lørdag kveld tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv av Elverums ordfører Erik Hanstad, for sin store frivillige innsats. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En tidsepoke ble avsluttet med taler, mimring og heder, da Elverum Fotballs ledende ildsjel Reidar Schjei ble dekorert med Kongens fortjenstmedalje i sølv lørdag kveld i godt selskap.

DEL

Etter mer enn 40 år i idretten, og en lang tid i Elverum Fotball, både som trener, sportslig leder, informasjonssjef og grunnlegger av Fotballakademiet og Fotballens Fritidsordning, ble Reidar Schjei takket av lørdag kveld.

Under en god middag, med telegrammer fra fjernt og nært, taler fra kamerater, kolleger og støttespillere var det mange som hadde mye å si om den sprudlende trønderen som tok Elverum med storm.

Fikk egen bane

Blant talerne var den tidligere kollegaen fra Forsvaret, nå styreleder i Elverum Fotball, Svein Jarle Sandvik.

– Elverum Fotball hadde ikke vært der de er i dag uten deg, sa Sandvik i sin tale før han kom inn på den nye kunstgressbanen ved siden av Elverum Stadion.

Samtidig tok tidligere styreleder Hans Olav Osbak fram et rør, som de sammen ga til Reidar.

– Vi har funnet ut at den nye banen trengte et navn, og fra nå av vil banen hete Schjeibanen, sa Sandvik før han overrakte røret der en del av kunstgresset befant seg inni.

– Dette kunstgresset kan du ta med deg til Trøndelag, sa Sandvik før Schjei svarte med at han skulle legge det i hagen.

Unik ambassadør

Jan Sævig fra generalsponsor Sparebanken Hedmark hadde også tatt med seg noe spesielt for anledningen.

Han delte ut en unik sekk der det sto «Ambassadør for Sparebanken Hedmark».

En sekk som ifølge Sævig var den eneste i verdenshistorien med akkurat den inskripsjonen.

En tydelig rørt Schjei fikk også se en spesiallaget bildeserie, som illustrerte mange av de årene og de store fotballøyeblikkene Schjei både har vært med på og vært med på å lage.

Kongens sølv

Før desserten skulle serveres, kom øyeblikket alle gjestene hadde ventet på, men som kom som en overraskelse på hovedpersonen.

Ordfører Erik Hanstad, med ordførerkjedet på for anledningen, reiste seg og gikk bort til Reidar for å holde tale.

– Det er ikke i hvilken som helst sammenheng jeg har på meg ordførerkjedet, men når jeg her i kongelig ærend er det riktig, innledet ordføreren, før han ba Reidar reise seg og tok fram medaljen som lå i dresslomma.

– Det er veldig fortjent og det er svært viktig å bli satt pris på i denne sammenhengen. Reidar har betydd mye for mange, og det er svært beundringsverdig det Reidar har utrettet. Tiden var overmoden for når noe sånt skulle tildeles, sa Hans Olav Osbak etter at Reidar Schjei hadde mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Hjertet i Elverum

Hovedpersonen selv var tydelig rørt, og den ellers så snakkesalige trønderen ble for en gangs skyld nesten helt målbundet.

– Jeg er egentlig blitt satt ut i hele kveld, så jeg føler ingenting ennå. Jeg som trodde det skulle være en felles sommeravslutning for Elverum Fotball! Sier hovedpersonen selv, før han får frem noen flere ord.

– Større heder enn dette finnes ikke. Dette er virkelig den største kvelden jeg har hatt som den fotballsjelen jeg er.

Nå går ferden hjem til Trøndelag, men mannen som i 2008 ble utnevnt til æresmedlem i Elverum Fotball, blir nok å se på Elverum Stadion ved jevne mellomrom i framtiden også.

– Jeg har vært i ni ulike klubber i hele Norge, men Elverum er den klubben som jeg har mest hjerte for, påpekte Schjei. Og den følelsen er sterkt gjensidig. Alle fotballvennene ble da også med Reidar gjennom festkvelden som fortsatte etter medaljeutdelingen.

Artikkeltags