Sammen med midler fra Sparebanken Hedmark, billettpriser på 50 kroner og kronerulling med sponsorer skal Elverum Fotball og HamKam sørge for at publikum møter opp på Briskeby når lagene møtes 5. mai.

– Dette var et initiativ fra Sparebanken Hedmark, som ønsker at fotballen skal få større interesse, sier markedsansvarlig i Elverum Fotball, Fredrik Tervaniemi.

Positivt økonomisk

Spesielt er det også at Elverum Fotball vil få femti prosent av inntektene til kampen, til tross for at de spiller på bortebane.

– Dette er et kjempeunikt samarbeid, og viser at HamKam ikke kun tenker på pengene, men er interessert i å skape en fotballfest, sier Tervaniemi, som håper Elverum kan være en stor bidragsyter på arrangementet.

– Vi skal ha en kronerulling hvor hver bedrift gir en, tre eller fem kroner per tilskuer som kommer. Det håper jeg bedrifter i Elverum vil være med på.

Vil skape en fest

Det er ingen tvil om at norsk fotball generelt de siste årene har slitt med tilskuere. Derfor vil HamKam og Elverum gi de frammøtte en opplevelse 5. mai.

– Vi må våge å gå nye veier for å få publikum tilbake. Jeg ser bare positive sider ved samarbeidet med Elverum, sier kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo J. Sjonfjell.

Nå håper han på stinn brakke 5. mai.

– Målet er 7.000 tilskuere. Vi ønsker å lage en folkefest, og Elverum har tidligere vist at de har klart det med håndballen i OL-Amfi'n.