Truls Haakonsen tilbake i fotballen for første gang etter overgangssaken

Inn i sundet as: Truls Haakonsen skal bidra for Nybergsund gjennom sitt verv i Sundet Fotball AS. Foto: NTB Scanpix

Inn i sundet as: Truls Haakonsen skal bidra for Nybergsund gjennom sitt verv i Sundet Fotball AS. Foto: NTB Scanpix Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Siden Truls Haakonsen ga seg som sportsdirektør i Vålerenga i kjølvannet av den mye omtalte overgangssaken, har han stått utenfor fotballen. Nå skal den tidligere HamKam-direktøren hjelpe Nybergsund.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Haakonsen ble frikjent på alle punkter i saken som handlet om omstendighetene rundt overgangen til islandske Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga tilbake i 2011.

ALT OM OVERGANGSSAKEN: 

Siden den gang har hamarsingen vært ute av fotballen. Men nå skal Haakonsen bidra i Nybergsund via et styreverv i Sundet Fotball AS.

Sterke bånd til Trysil

– Trysil er på mange måter mitt andre hjem og jeg har sterke bånd derfra fra midten av 80-tallet. Det passet veldig godt nå, men eksakt hvor mye tid jeg får brukt på dette er jeg usikker på, sier Haakonsen til Østlendingen.

Han har lang fartstid fra toppfotballen og vet at en AS-funksjonen bidrar godt til en klubb som Sundet.

– Jeg kjenner relasjonen mellom AS-struktur og klubb og vil kunne bidra både sportslig og organisatorisk. Men det er ingenting som tilsier at jeg skal få gjort mye alene. Det er klubben som må gjøre jobben, sier Haakonsen, som synes det er moro å kunne bidra rundt klubben.

– Det både har vært og bør kunne være noe eget med Sundet også i framtiden. Det er fantastisk det de har fått til og jeg samarbeidet godt med både Ola Brenden og Svein Skarpmo under min tid i HamKam. I tillegg har de gjort en imponerende jobb med økonomien de siste årene, der de har snudd minus til pluss.

Driver nøkternt

Leder i hovedstyret i klubben, Jon Magnus Sætre, er glad for å ha Truls Haakonsen med på laget.

– Via Sundet Fotball AS får vi inn kompetanse som klubben kan bruke som gode sparringpartnere. Truls er meget sterk fotballfaglig gjennom mange år i fotballen og en vi kan nyte godt av, sier Sætre, som også kan fortelle at det økonomisk er en helt annen hverdag i 2. divisjonsklubben enn det var for et par år tilbake.

– Det vi har gjort er å gå gjennom alt av kostnader og skrelle av mye. Vi driver mye mer nøkternt nå og ting ser mye bedre ut. I 2012 gikk vi med 600.000 kroner i minus, noe som var snudd til et overskudd på 140.000 kroner i 2013. Det tallet ser det ut til at vi klarer å øke nå i 2014. Prognosene er i alle fall gode. Det har vært tøft, men nå ser det bra ut, sier Sætre.

Bidrar med mye

Sundet Fotball AS står utenfor selve klubben, men både styreleder i Nybergsund og en valgt person til fra klubben sitter i styret i ASet.

– Sundet Fotball AS er først og fremst til for å skaffe oss kontakter og for å bidra med diverse prosjekter. I tillegg er det personer der som har bred kunnskap både sportslig og administrativt, som vi kan dra nytte av, sier Sætre.

ALT OM OVERGANGSSAKEN: 

Artikkeltags