Gå til sidens hovedinnhold

- Bergdølmo ferdig i KIL

Artikkelen er over 7 år gammel

André Bergdølmo er ferdig som trener i Kongsvinger

Nyttårsaften kunne Østlendingen, som første medie, melde at den tidligere storspilleren André Bergdølmo kom til å bli ny Kil-trener. 

Nå er han ferdig i klubben, etter bare knapt åtte måneder i klubben. 

Det får Østlendingen bekreftet. 

LES OGSÅ: 

Enige om at vi er uenige

Styret i KIL har valgt å gi bergdølmo sparken. Begrunnelsen skal være at klubben føler at han ikke er rett mann til å lede KIL videre.

– Vi er enige om at vi er uenig. KIL har vært ryddige i prosessen, og de ønsker opprykk. De har kommet fram til at de trenger noe nytt, sier Bergdølmo på pressekonferansen. 

Styret i KIL sier at hele prosessen har vært gjort på en ryddig måte og at det er mangel på sportslige resultater som ligger til grunn for sparkingen av Bergdølmo.

Bergdølmo er klar på at avgjørelsen kom overraskende på han.

– Dette kom fort og brutalt, men jeg har jo vært klar over at resultatene ikke har vært gode nok, sier han. 

Har slitt borte - fem poeng fra opprykk

Kongsvinger ligger på fjerdeplass i 2. divisjon avdeling 1 og er per nå fem poeng unna opprykksplassen, som har vært et soleklart mål hele sesongen og KIL har mønstret en svært god stall denne sesongen. 

Det er spesielt på bortebane KIL har slitt i år, med fire seire, en uavgjort og fire tap så langt. Hjemme på Gjemselund står de med seks seire og to tap. 

Berømmer Bergdølmo

Espen Nystuen tar også sin del av ansvaret, og berømmer Bergdølmo. 

– Han har opptrådt veldig ryddig hele vegen, og det er flere som må ta ansvar her. Jeg, spillerne og resten av klubben har også et ansvar, sier KILs daglige leder. 

– Hvordan har spillerne reagert?

– Noen er skuffet, mens andre er ikke det. 

– Hvem blir ny trener?

– Først tar Paul Olaussen over - inntil ny trener er på plass. KIL har per nå ingen aktuelle kandidater på blokka, men vi har sondert noe, sier Espen Nystuen.

Andre Bergdølmo beholder lønn og alle andre forpliktelser ut kontraktsperioden, som går ut 31. desember 2014.

Kommentarer til denne saken