Skadepreget Quarcoo etter tredjeplassen i NM: – Jeg kom i mål i hvert fall

SKUFFET: Det ble en tredjeplass på Jonathan Quarcoo i NM-finalen i 100-meter for menn.

SKUFFET: Det ble en tredjeplass på Jonathan Quarcoo i NM-finalen i 100-meter for menn. Foto:

Etter det han selv beskriver som sin tyngste sesong hittil, ble det en tredjeplass på den skadepregede Jonathan Quarcoo i 100-meterfinalen i norgesmesterskapet i friidrett.

DEL

For denne sesongen har vært alt annet enn optimal for 22-åringen. Den ene skaden etter den andre har ført til at unggutten til tider har vært drittlei.

Problematikken startet allerede i desember i fjor, da han fikk en betennelse i leggen. Så smalt det i baksiden av låret under innendørs-NM i februar, og på nytt i det andre låret under Trond Mohn Games i vår. Etter det har han også fått mer trøbbel i det første låret – og nylig har han slitt med smerter bak kneet og i leggen.

– Skuffende

For bare kort tid siden stilte han til start på en 100-meter i Finland, og på trening et par dager senere fikk han trøbbel på baksiden av kneet, ned mot leggen. I tillegg kjenner han fortsatt litt til hamstringskaden han pådro seg tidlig i sesongen.

Men til tross for skadene hadde Jonathan Quarcoo et klart mål om å øke på sine allerede fem NM-gull. Og spesielt det at det var det nærmeste Orion-løperen kom hjemmebane, og foran rundt 3000 tilskuere, gjorde sitt for at han veldig gjerne ville vinne finalen fredag.

Da var det skuffende da det ikke ble tilfellet.

– Nei, det var ikke så bra, det var ikke det. Det var ikke det jeg hadde trodd, sier Quarcoo, som til tider har vært så plaget at det har vært vanskelig å gå.

Da sier det seg selv at det nesten er umulig å løpe.

Kaos i starten

Det ble Salum Ageze Kashafali, fra Norna-Salhus IL som kom først i mål på tiden 10,37 etter en kaotisk start for løperne i 100-meterfinalen.

– Det var litt kaos på starten der, men det er likt for alle og ikke noe utslagsgivende. Det er like kjedelig for alle, men jeg tror ikke det har noe å si for løpet, sier Quarcoo, som kom i mål på tiden 10,48.

– Jeg kom i mål i hvert fall. Jeg kjenner det lugger i hamstringen, men jeg vet ikke hva det har å si for løpet. Jeg hadde bare lyst til å løpe NM, og nå har jeg fått gjort det.

På andreplass kom Mathias Hove Johansen, fra Idrettslaget Skjalg på tiden 10,39.

Lørdag er det duket for forsøk og eventuell semifinale i 200-meter, før finalen er søndag. Jonathan Quarcoo er påmeldt, men det er usikkert om han stiller til start.

– Jeg må se an hvordan beinet er. Akkurat i dag hadde jeg ikke klart det. Nå er det ganske vondt, sier 22-åringen.

SKUFFET: Det ble en tredjeplass på Jonathan Quarcoo i NM-finalen i 100-meter for menn.

SKUFFET: Det ble en tredjeplass på Jonathan Quarcoo i NM-finalen i 100-meter for menn. Foto:

Artikkeltags