Det ble ingen medaljer for hverken Orion eller Ren-Eng under NMs første dag i Haugesund. Emil Oustad ble nummer fem i sitt forsøksheat på 400 meter med tiden 49,88.

– Det var absolutt et godkjent løp. Dette var kun en gjennomkjøring før 800 meter lørdag. Jeg ville helst ikke løpe mer enn forsøksheatet, så det gikk egentlig helt etter planen selv om det var ganske nære en finale, sier 800-meterspesialisten.

LES OGSÅ: Bilhavari hindret friidrettsutøver

For Orions Haakon Gaukerud Høye ble det en mer irriterende start på NM. Han ble nummer tre i sitt forsøksheat med tiden 49,49. Mannen foran han i heatet fikk den siste finaleplassen med kun to tidelers bedre tid (49,47).

 

– Det var skikkelig surt. Jeg skulle gjerne ha hatt to løp for å få ut litt mer. Selve løpet var greit, men jeg kunne nok ha hentet litt noen steder. Jeg lå foran ut fra siste svingen, men så ble jeg tatt på langsiden. Formen kjennes grei ut, så det skal bli artig med lengde lørdag og 200 meter søndag. Jeg får ta det igjen da, selv om jeg syns det er irriterende nå at finaleplassen røk, sier han.

LES OGSÅ: Jays følger med Quarcoo

Ida Meli Narbuvoll var nærmest en medalje, da hun ble nummer fire på sin 5000 meter. Det var imidlertid et stykke opp til pallen. Narbuvoll kom i mål på tiden 17.04,23. Vinneren løp på 16.44,39, mens det var snaut 15 sekunder opp til bronseplass.

Klubbkamerat Vegard Ølstad ble nummer 16 på 5000 meter med tiden 14.49,81. Henrik Ingebrigtsen vant distansen på tiden 14.22,17.

Elverum-gutten Sindre Løchting skulle egentlig løpe 1500 meter fredag, men må dropper NM på grunn av tunge bein.