– Vi slår ut Haslum på deres hjemmebane. Det kunne vi knapt drømme om i februar. Det er fantastisk kult, sier Michael Apelgren etter å ha sett sine gutter hale i land den siste sluttspillsemfinalen i Nadderud Arena mot Haslum.

34-31 ble det til slutt etter at lagene hadde fulgt hverandre som skygger i store deler av kampen.

– Det ble litt vel nervøst i dag. Men jeg føler vi gjør det bedre enn Haslum over tre kamper. Vi hadde utur i forrige kamp, der jeg føler vi burde avgjort det, så alt i alt føler jeg vi står her som rettferdige vinnere, smiler svensken.

Bak stengte Morten Nergaard igjen buret, mens fremover fikk både Erik Thorsteinsen Toft med sine ni scoringer, og Nikolaj Mehl med sine sju virkelig vist frem hva som bor i dem.

– Det er fantastisk. Det er utrolig som de jobber for hverandre, og jeg er veldig stolt over dem. De sliter og kjemper for hverandre også, det er kult å se, sier treneren.

Toppscoreren er fornøyd

Erik Thorsteinsen Toft banket inn mål på mål mot rivalene Haslum, og viste hvor viktig han er før de avgjørende finalekampene.

– Det kunne ikke blitt bedre. Vi taper først den ene bortekampen her, før vi vinner den avgjørende. Det er utrolig deilig at vi klarer å hale det i land. Helt suverent, sier kampens toppscorer, som har en enkel forklaring på hvorfor de er klare for finale - og ikke Haslum.

Første finale

– Vi holder oss til kampplanen, og er lojale mot den. Få dumme feil, og vi skyter brukbart. Det holder det, smiler venstrebacken, som syntes det var ekstra godt å sette ni kasser i akkurat denne kampen.

– Det er alltid deilig å score mye mål i Nadderudhallen.

Ved siden av seg på banen har Erik Toft serberen Luka Mitrovic.

– Det er fantastisk. Dette er min første finale i noen klubb. Vi fortjente den seieren her, det viste vi fra starten av. Vi kom hit for å vinne, sier Mitrovic med et stort smil om munnen, mens drømmen om Champions League nærmer seg.

– Alt kommer nærmere. Men vi må ta en kamp av gangen, etter det kan vi snakker om Champions League, sier han og ler.

– Sinnsykt deilig

Bakerst på banen har Elverum Morten Nergaard. Keeperen viste igjen hvor god form han er i.

– Det er utrolig gøy om dagen. Det er sinnsykt deilig å slå Haslum i en kamp som dette. Det er også gøy å se gutta levere foran meg, sier han.