Hedin tok Nergaard usett

GOD NOK: Morten Nergaard storspilte mot Izmir i E-cupen. Det var en av kampene landslagsledelsen holdt et våkent øye på. Nå er 21-åringen tatt ut til EM-kvalifisering mot Belgia.
$BYLINE_ON$Foto: Jan Morten Frengstad$BYLINE_OFF$

GOD NOK: Morten Nergaard storspilte mot Izmir i E-cupen. Det var en av kampene landslagsledelsen holdt et våkent øye på. Nå er 21-åringen tatt ut til EM-kvalifisering mot Belgia. $BYLINE_ON$Foto: Jan Morten Frengstad$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg har ikke sett Morten Nergaard med egne øyne, men har hørt navnet hans nevnt ofte nok til at han får en sjanse til å vise hva han er god for, sier landslagssjef Robert Hedin.

DEL

Elverums sisteskanse får nå sjansen til å vise hva han er god for på aller høyeste nivå i Norge.

Morten Nergaard fikk i helga beskjed om at han er med i troppen som skal forsvare Norges farger i EM-kvalifiseringskampene mot Belgia i slutten av november.

– Inspirerende

– Det er selvfølgelig utrolig inspirerende for meg å bli med å trene med de aller beste. Nå får jeg sjansen til å se proffene – og ikke minst bryne meg på dem i trening. Det blir en stor utfordring, fastslår Morten Nergaard.

21-åringen er den yngste som er tatt ut i troppen som møter belgierne, og én av fire hjemlige spillere som får sjansen.
– Det er viktig at unge, lovende spillere får kjenne på nivået. For meg er det ikke så viktig om spillere som er aktuelle for landslaget spiller ute eller hjemme – det viktige er at Nergaard og andre som får sjansen viser hva de er gode for, sier den nytilsatte landslagssjefen Robert Hedin.

Lysten på finale

Morten Nergaard selv tror EM-kvalifiseringen først og fremst blir mulighet til å kjenne på nivået, og vise seg fram.
– Jeg regner ikke med å få bidratt så mye i kampene, men synes det er veldig artig å være blant dem som blir tatt ut i troppen. Målet mitt er én gang å ta over etter Steinar Ege, og jeg ser på dette som et steg på veien dit, sier Nergaard, som ikke har mistet fokus på Drammen-kampen i morgen i etterkant av landslagsuttaket:

Les mer i papirutgaven.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken