Historisk målscorer

SPILTE GODT: Kristoffer S. Myrvold var god i den nye landsomfattende eliteserien i innendørsfotball. <I>Foto: Erik Borg</I>

SPILTE GODT: Kristoffer S. Myrvold var god i den nye landsomfattende eliteserien i innendørsfotball. <I>Foto: Erik Borg</I>

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Ole Andreas Solberg (30) laget det første målet og tre totalt i den første kampen for Solør Futsal i den nye landsomfattende eliteserien i innendørsfotball. Solung-laget fikk en god start med to av tre seire.

DEL

OSLO: – Det er morsomt å score, men de tre målene betyr i seg selv ikke så mye siden vi tapte den første kampen. Derimot er det artig at jeg ble godskrevet vårt først mål, sier Ole Andreas Solberg til Østlendingen.

Trolig var Ole Andreas faktisk den som scoret aller først av alle i den nye serien.
Klokka 12.00 lørdag ble innendørsserien i regi av Norges Fotballforbund satt i gang med tre kamper samtidig i Ekeberghallen i Oslo. I kampen mellom Solør Futsal og Vegakameratene scoret Flisa-gutten kampens første mål kort tid etter kampstart.

– Jeg ble rett og slett truffet på av et skudd fra Hakija Hrnic. Da forandret ballen retning. Hadde den ikke gjort, hadde det nok ikke blitt mål. Keeperen ble utmanøvrert av retningsforandringen, sier Ole Andreas.

Sterk opphenting

Vegakameratene tok over føringen av kampen etter Solør Futsals gode start. Da det gjensto et knapt halvminutt av første omgang, var det riktignok 2-2, men så scoret nordlendingene to ganger. Det siste målet ble satt inn 0,8 sekunder før første omgang var over. I den andre omgangen ledet de 6-3 da Solør Futsal tok ut keeperen, og fikk dermed en spiller mer enn Vegakameratene ute på banen. Da kom Solør Futsal tilbake. Det kunne fort ha blitt uavgjort, men Vegakameratene vant 7-3.

Solør hadde fire straffer. Det ble bom på alle, men på en av dem satte Ole Andreas returen i mål. Vegakameratene scoret på en av to straffer fra 10-meteren.

– Jeg føler at vi hadde fortjent uavgjort, sier Ole Andreas.

I den andre kampen lørdag vant Solør Futsal 4-3 over Nidaros.

– Vi fikk en sliteseier. Vi lå under 0-2 ved pause, og var nok heldige at vi ikke lå mer under. I andre omgang tok vi oss sammen, sier Solberg.

En god bekreftelse

I går ble det en ny seier. Horten ble slått med solide 7-3. Dermed er Solør Futsal oppe på fjerdeplass på tabellen etter den første av de seks kamphelgene. Helga ga den ønskede bekreftelsen.

– Vi var litt usikre på hvor vi sto. Nå så vi at vi er der vi skal være. Selv om alle kan slå alle, ser vi at vi i hvert fall kan bli blant de tre beste i serien, sier trener og spiller, Iver Myrvold.

Økt prestisje

Mannen med tre mål i den første kampen er tilbake etter at mesteparten av forrige sesong forsvant på grunn av en akillesskade. Nå har Ole Andreas Solberg trent bra og ser fram til en vinter med mye spill. Han synes statusen og tilbudet har økt etter at Norges Fotballforbund kom inn som arrangør. Tidligere var det lokale serier med sluttspill.

– Nå er hele opplegget rundt blitt mye bedre, internasjonale regler følges, mer seriøsitet og mer moro. Nivået er også blitt et helt annet enn det var før. Mange lag satser mye hardere enn de har gjort, sier Ole Andreas.

Artikkeltags