Nå skal det avgjøres: Hvem er Elverums sprekeste?

VISER MUSKLER: Arrangørene av konkurransen "Elverums sprekeste" gleder seg stort til å se utøverne i aksjon den 17. august. F.v.: Jon Petter Blixt, Ronny Bratli og Robert Grønland.

VISER MUSKLER: Arrangørene av konkurransen "Elverums sprekeste" gleder seg stort til å se utøverne i aksjon den 17. august. F.v.: Jon Petter Blixt, Ronny Bratli og Robert Grønland. Foto:

Disse tre karene har tatt mål av seg til å kåre Elverums sprekeste mann og kvinne. Konkurransen er av det kreative slaget, og skal arrangeres på rådhusplassen midt i Leiret. På deltakerlisten står alt fra idrettsutøvere til ansatte i nødetatene og mannen i gata.

DEL

– Dette er noe jeg har tenkt på i mange år, og nå får vi det endelig til. Dette kommer til å bli kjempegøy, konstaterer Jon Petter Blixt i arrangementsstaben. Sammen med Ronny Bratli og Robert Grønland fra CrossFit Elverum har han de siste månedene jobbet fram konseptet som har som mål å kåre Elverums sprekeste mann og kvinne.

Østlendingen er med på laget, og kommer til å streame hele konkurransen direkte på våre nettsider. Sendingen starter kl. 09.15 lørdag 17. august. Konkurransen foregår fram til ca. kl. 15.00.

Men arrangøren håper selvsagt at så mange som mulig tar turen til Rådhusplassen for å se utøverne i aksjon.

Vi sender direkte fra Rådhusplassen i Elverum fra kl 09.15 lørdag 17. august.

Og det er ingen tvil om at deltakerne skal få bryne seg på uvante øvelser.

- Vi kan ikke røpe hva alle konkurranseelementene blir, for deltakerne skal stille likt til start. Det betyr at ingen skal vite nøyaktig hva som venter. Det vi kan si, er at det kommer til å bli en løype på 50-60-meter, der det vil være ulike stasjoner som kommer til å teste deltakerne i alt fra styrke til utholdenhet og kondisjon. Vi regner med at det vil ta rundt åtte til 10 minutter å fullføre løypa, og så vil øvelsene bli progressivt tøffere jo lenger ut i konkurransen vi kommer, forklarer Blixt.

Og selv om CrossFit Elverum er med i arrangørstaben, blir det ikke en ren crossfit-konkurranse.

- Vi ønsker å vise hva funksjonell trening er, og selv om det vil være elementer av crossfit i konkurransene, vil løypa også by på mange andre utfordringer, sier Robert Grønland.

Sterke navn på deltakerlista

Trioen håper på at rundt 50 personer vil melde seg på konkurransen, som altså skal deles inn i tre ulike grupper.

- Vi har en klasse for spesielt inviterte, somvil bestå av idrettsutøvere. Der har vi blant annet Stian Berg (langrenn), Vetle Talsnes (turn), Johanne Hauge Harviken (langrenn), Hans Henrik Bierke (crossfit), Anne Knarvik (funksjonell fitness), Eirik Thingstad Lundstein (turn, fitness, tricking og cheerleading), Gyda Gundersen Sogn (håndball, friidrett og crossfit), Audun Nordaas (langrenn), Camilla Nesvik Nysted (langrenn, fotball, kickboksing og crossfit) på deltakerlista, forteller Blixt, og legger til:

– I tillegg er det en klasse for nød-etatene, der ansatte fra politi, brann, sykehus og forsvaret skal konkurrere mot hverandre. Her ligger det an til at vi kan få en meget profilert utøver på "brann-laget" som har Robert Paulsbyen (verdensmester i kick-boksing) på ansattlista,

Men konkurransen er ikke bare for de absolutt aller sprekeste. I "åpen klasse" håper arrangøren at mannen og kvinnen i gata skal tørre å melde seg på.

– Alle kan ikke være den sprekeste i Elverum. Dette handler også om å være med å skape et show og utfordre seg selv i litt uvante øvelser. Vi tror det kan bli en veldig artig opplevelse og en kjempefin mulighet til å prøve noe helt nytt og ikke minst til å teste formen, sier Blixt.

Meld deg på her innen 11. august!

– Et drømmeprosjekt!

Det vil kåres en vinner både i herre- og dameklassen, og premiene er foruten tittelen "Elverum sprekeste) en pokal, og ikke minst 7.500 kroner som skal doneres videre til en organisasjon av eget valg i Elverum som jobber med forebyggende helsetiltak.

Som nevnt skal Østlendingen streame konkurransen i sin helhet, og sportsjournalist Magnus Torp Antonsen er til stede på rådhusplassen som reporter underveis i sendingen.

– For oss er dette et drømmeprosjekt, og det er også et ledd i å prøve ut nye ting. Vi sender mye fotball, håndball og bilsport - så det blir gøy å teste ut noe helt annet. Vi håper selvsagt på at det blir et yrende folkeliv på Rådhusplassen og fine bilder fra arrangementet. Rent praktisk er det også veldig fint at dette skjer på et lite og oversiktlig område, sier videoansvarlig i Østlendingen, Tor Bergebakken.

Artikkeltags