Johaug påkjørt

Therese Johaug sier til Ostlendingen.no at hun fikk sjokk da hun skjønte hva som hadde skjedd. – Jeg kunne ikke fatte at jeg faktisk hadde blitt påkjørt av en bil, sier landslagsløperen.

Therese Johaug sier til Ostlendingen.no at hun fikk sjokk da hun skjønte hva som hadde skjedd. – Jeg kunne ikke fatte at jeg faktisk hadde blitt påkjørt av en bil, sier landslagsløperen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Therese Johaug ble påkjørt av en bil under en treningsøkt på rulleski torsdag. – Jeg skjønner ikke at dette faktisk gikk bra. Jeg har hatt englevakt, sier landslagsløperen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Therese Johaug var ute på en rolig morgenøkt på rulleski fra sitt hjem i Byåsen i Trondheim mot Klett, da hun ble påkjørt bakfra av en bil.

– Jeg hørte ikke at bilen kom, og skjønte ingenting før jeg lå i grøfta med brekte staver og knust drikkebelte, forteller Johaug til Ostlendingen.no.

Les også: Syresprut opp Høsbjør- kampenNå sier Johaug stopp Vollvik frir til Johaug– Flinkere til å lytte til kroppen

Og landslagsløperen tror nettopp drikkebeltet reddet henne fra å bli alvorlig skadet:

– Jeg gikk på høyre siden av veien, og jeg tror bilen traff meg i venstre hofte. Det var nok drikkebeltet mitt som tok den verste støyten, for flaska mi var helt knust, sier Johaug, som kom fra ulykken med en vond albue og skrubbsår på beina.

– Det var likevel et stort sjokk. Da jeg skjønte hva som hadde skjedd, begynte jeg å skjelve og gråte, forteller 22-åringen åpenhjertig.

Sjåføren av bilen som traff skiesset, en eldre mann, stoppet opp og sjekket at alt gikk bra med Johaug før han reiste videre.

– Gleder meg til snøen

– Jeg skjønner faktisk ikke at dette gikk så bra som det gjorde. Jeg har rett og slett hatt englevakt, sier Johaug, som innrømmer at hun har blitt skremt av episoden.

Mandag morgen gikk hun bakkeintervaller i Fådalsbakkene mellom Fåset og Savalen, og da kom også tankene tilbake.

– Jeg merker at jeg har fått meg en ordentlig trøkk, og jeg må si at jeg gleder meg til snøen kommer, og jeg skal legge rulleskiene på hylle for en stund. Det var en ekkel episode, men alt-i-alt er jeg sjeleglad for at jeg kom fra det uten alvorlige men, sier Johaug til Ostlendingen.no.

– Uvøren kjøring i byene

Gulljenta fra stafetten i OL i Vancouver mener det kan være en skremmende opplevelse å gå på rulleski – spesielt i større byer.

– Jeg synes bilistene i Nord-Østerdal er flinke til å ta hensyn, men det er ingen tvil om at det er mer uvøren kjøring i byene. For meg er rulleski en viktig del av treningen, så jeg må bare gjøre det – men det er klart at slike episoder setter seg i bakhodet, sier Therese Johaug.

Les også: Syresprut opp Høsbjør- kampenNå sier Johaug stopp Vollvik frir til Johaug– Flinkere til å lytte til kroppen

Artikkeltags