Klart for hundekjørerfest

Kommer tilbake: I fjor var det skiskytterne Lars Berger (til høyre) og Ole Einar Bjørndalen som sikret dobbeltseier på Sjusjøen. I år har hundekjørerne lyst på revansj.

Kommer tilbake: I fjor var det skiskytterne Lars Berger (til høyre) og Ole Einar Bjørndalen som sikret dobbeltseier på Sjusjøen. I år har hundekjørerne lyst på revansj. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fjorårets Snørock ble en suksess. Skjærtorsdag kan hvem som helst prøve seg på hundekjøring mot landets beste hundekjørere, skiskyttere og langrennsløpere.

DEL

Kristoffer Grøtan Olsen og Trysil-hundekjører Svein Ivar Moen dro i fjor gang Snørock.

En sesongavslutning som samler flere av landets beste langrennsløpere, skiskyttere og hundekjørere, til fart og spenning med hund og ski på Sjusjøen.

Tette dueller

Fjorårets arrangement ble en suksess, og skjærtorsdag er det nye muligheter for «vanlige» folk til å prøve seg mot stjernene.

– Alle kan slenge seg med. Her er det muligheter for hvem som helst, med den hunderasen de har, sier Kristoffer Grøtan Olsen.

Av stjernene kommer skiskytterne Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger, langrennssprinterne Ola Vigen Hattestad og Johan Edin, samt de tidligere svenske skiskytterne Carl Johan Bergman og Anna-Carin Zidek.

– De skal bryne seg på de beste norske hundekjørerne. Det skal gås en sprintløype på en drøy kilometer. Der skal det gås prolog etterfulgt av kvartfinaler, semifinaler og finale, der de to beste kjendisene, de to beste hundekjørerne og de to beste nykommerne skal kjøre mot hverandre. Det blir garantert mye fart og spenning, sier Grøtan Olsen.

Revansjelystne

Arrangøren lover revansjelystne hundekjørere på start på Sjusjøen.

– I fjor ble det jo dobbeltseier til Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen. Det var ikke spesielt populært blant hundekjørerne, som jeg vet har lyst til å ta tilbake tronen dette året, sier han.

Også folldølen Kjell Brennoden, som kjørte inn til en svært sterk 2. plass i Finnmarksløpet tidligere i vinter, kommer til Sjusjøen.

– Flere av langdistansekjørerne kommer med hele spannet sitt. Der blir det muligheter for folk til å få prøvd seg.

I fjor samlet arrangementet om lag 100 deltakere. Det ser ut til å økes i år.

– Det er allerede over 90 påmeldt, så det lover godt. Det blir en bra dag på Sjusjøen med mye fart og spenning, etterfulgt av konsert og bankett, forteller Grøtan Olsen.

Artikkeltags