Knut Moe tok NM-gull i skeleton I 117 km/t med hodet først

TOKKONGEPOKAL: Knut Moe (t.v) tok kongepokal i skeleton. Her med trener Håvard Engelien. <I>Foto: Privat</I>

TOKKONGEPOKAL: Knut Moe (t.v) tok kongepokal i skeleton. Her med trener Håvard Engelien. <I>Foto: Privat</I>

Artikkelen er over 12 år gammel

Tryslingen Knut Moe (22) begynte med skeleton ved en tilfeldighet for tre år siden. I helga tok han NM-gull og fikk kongepokal. Nå drømmer han om OL i 2010.

DEL

Anders Bronken62 43 25 58

anders.bronken@ostlendingen.no

Knut Moe har gjort lynkarriere i fartsidretten skeleton. I fjor endte han på femteplass i NM. I år tok han steget til topps.
– Målet var å kjempe om seieren, og jeg visset det kunne gå hvis jeg kjørte bra. Kjempeartig at jeg greide det, sier 22-åringen.
Han lå på andreplass etter første omgang 30 hundredeler bak lederen.

Tidligere skiskytter

– I andre omgang kjørte jeg skikkelig bra, og vant med 13 hundredeler.
Det ble også kjørt om norgesmesterskapet i toerbob, firerbob og aking. Vinneren som var nærmest banerekorden i sin idrett fikk kongepokalen. Det ble tøffingen fra Trysil.
– Jeg tenkte ikke så mye på det på forhånd, men det var kjempeartig at jeg fikk kongepokal også. Det er egentlig det beste jeg har gjort i idrettskarrieren min.
Moe var en av de aller beste skiskytterne i sin årsklasse i Hedmark i junioralderen. Høydepunktet var seier i junior-NM i sommerskiskyting og femteplass fra junior-NM. Men da valget sto mellom studier og idrettssatsing la han bort skiene og geværet..

Har kjørt i 123,5 km/t

– Så kom skeleton inn i bildet i grevens tid. Jeg var i militæret på Jørstadmoen i 2003, og sjefen min drev med skeleton. Banen på Hunderfossen ligger rett ved, så jeg ble med og prøvde. Jeg synes det er artig med idrett og å konkurrere, og skeleton var en ny utfordring. Dermed bestemte jeg meg for å begynne med det.
Nå pendler han fra sivilingeniørstudiet i Trondheim til bob- og akebanen på Hunderfossen en rekke helger gjennom vinteren.
– Det er farten som er det artigste. I helga kjørte jeg i 117 km/t, mens persen er på 123,5 km/t fra i fjor. Det er små marginer, og vanskelig å kjøre helt perfekte løp. Det går alltid an å kjøre fortere, og det driver meg.
– Skeleton krever mye hurtighet i starten, og der har jeg mye å gå på. Treningen går mest på koordinasjon, styrke og det mentale.

OL 2010

I fjor ble tryslingen nummer sju i junior-VM, mens det ble 14. plass i år. Moe var også med i verdenscupen så sent som i januar. Det ble 27. plass.
Neste år får han imidlertid ikke kjøre verdenscup. Norge hadde ikke penger til å sende utøvere på kvalifiseringsrundene i vinter. Dermed blir det europacuprunder neste sesong. Det legger likevel ingen demper på ambisjonene.
– OL i 2010 hadde vært en drøm. Det er ikke umulig at jeg prøver på det. Men da må det satses for fullt i verdenscupen. Jeg må nå først gå for å kvalifisere meg inn der igjen, sier Knut Moe.

Artikkeltags