Pimenta tar dermed over etter André Bergdølmo som torsdag i forrige uke fikk sparken, etter at klubben ikke var enige i Bergdølmos planer for veien videre, samt at klubben foreløpig ligger på en skuffende 5. plass og med fem poeng opp til direkte opprykk. 

Bergdølmo ble klar som KIL-trener nyttårsaften, og skrev en kontrakt gjeldende fra 2. januar 2014, men holdt bare i omkring åtte måneder i jobben.

Nå er altså etterfølgeren klar, i form av den 32 år gamle tidligere Hønefoss-assistenten Luis Pimenta.

– Sulten og villig til å jobbe mye

Sportssjef i Kongsvinger, Espen Nystuen, sier til kil.no at han ønsker at klubben skal tørre å gå nye veier.

– Vi tenker at Luis er en trener i den kategorien vi ønsker i form av at han er ung, sulten og villig til å jobbe mye. Luis har en akademisk bakgrunn, og det passer bra i forhold til at vi ønsker en mer tydlighet i forhold til fag, forteller sportssjef Espen Nystuen. 

– Vi vet at Luis har en enorm arbeidskapasitet og at han er meget dyktig faglig. Han stiller tydelig krav og viker ikke. Han er en sterk leder med en tydelig lederstil, og han er nøyaktig og strukturert, fortsetter Nystuen. 

– Var en kandidat allerede i vinter

Sportssjefen forteller at klubben har gjort meget grundig research, og at portugiseren var en høyaktuell til å ta over som hovedtrener allerede før årets sesong.

– Vi har gjort veldig grundig research og han var en kandidat i vinter. Vi hadde mange samtaler med han da, men da passet det ikke. Da ga han uttrykk for at han ønsket å fortsette i Hønefoss. 

Samarbeidsproblemer i Hønefoss

Pimenta var imildertid ferdig i Ringeriks-klubben da Roar Johansen ble erstattet av Rune Skarsfjord i juni i år, og ifølge Ringerikes Blad skal det mot slutten ha vært store samarbeidsproblemer mellom Pimenta og Johansen, noe som førte til at Johansen gikk til styret i klubben for en avklaring. 

Det endte med at begge ble ferdig i klubben. 

Nå får imidlertid portugisiske Luis Pimenta jobben med å gjenreise en av Hedmarks gamle fotballstoltheter.

Ble aldri god nok spiller

Allerede som 15-åring forsto Luis Berkemeier Pimenta at han ikke kom til å bli en toppspiller. Topptrener kunne han derimot bli.

– Jeg er 32. Jeg er ung. Jeg vet hva jeg gjør. Min drøm når jeg var 15 var å betale for helse og utdannelse for mine barn gjennom fotball. Jeg kunne ikke lykkes som fotballspiller, men jeg kan definitivt lykkes som fotballtrener. Selvfølgelig er jeg ambisiøs, jeg vet jeg kommer til å bli hovedtrener en dag, sa han til ringblad.no i mars i år. 

Pimenta sier han har fokus på talenter og utvikling.

– Min forventning er å hjelpe spillerne til å utvikle seg individuelt og kollektivt. Så de kan nå neste nivå. Det er klubbens mål og det er spesifikt min oppgave. Å sørge for at de utvikler seg som spillere og kan nå det neste steget de ønsker.

Østlendingen har forsøkt å få tak i Kongsvingers sportssjef Espen Nystuen, men uten hell så langt.