– Det er klart det er stort å vinne. Norge er verdens beste juniornasjon i orientering. Nå er vi det beste stafettlag i Norge. Det betyr mye, sier Magne Dæhli.
Løten vant stafetten for andre gang i løpet av tre år. Sist var det noe mer overraskende at Løten vant. Nå var det som ventet.
– Det er en større prestasjon å klare det denne gangen ut fra alle forventningene, sier Sigurd Dæhli.
– Det var artig å avslutte juniorårene med en ny stafettseier. Jeg var også med da vi vant stafetten i mitt første juniorår, sier Trygve.
– Forrige helg ble vi nummer sju på senior-NM-stafetten. Prestasjonene var kanskje vel så bra, men det er noe spesielt ved å vinne junior-NM-gull, sier Even Skårholen.

Utrolig startmann

Even har imponert stort den siste drøye uka med en flott langdistanse under NM-uka, og ikke minst en god start-etappe både på senior-NM og junior-NM-stafetten.
Ved Eiksetra i Lier ved Drammen var Even igjen med i teten. Han vekslet på fjerdeplass, bare 27 sekunder bak ledende Frol. Grunnlaget var lagt. Som en følge av at Even ble litt forkjølet tidligere i uka sto han over natt-NM for å spare seg til stafetten. Hans synes det var litt tungt fysisk, men orienterte vel så bra som konkurrentene.

Kanonene

På de to siste etappene hadde Løten Trygve Olsen og Magne Dæhli. Begge to er i den absolutte juniortoppen, men begge bommet noe. Trygve bommet i begynnelsen av etappen, men han kom tilbake og sendte Magne ut på den siste etappen i tet.
– Jeg følte presset ute i løypa, og da jeg bommet ett og et halvt minutt på en post, ble jeg usikker på om jeg var først. Stresset kom, men jeg klarte å roe meg ned, og da vi løp først i mål, var jeg enda mer lettet enn glad over at jeg hadde holdt unna i tet, sier Magne.
Konkurrentene lå tett bak. Olav Lundanes, verdens beste junior i år, nærmet seg også kraftig, men Magne avsluttet godt. Han så at han ikke hadde så lange forspranget, men det ble aldri riktig farlig. Lundanes på romeriksløpet Østmarka løp over mål 22 sekunder bak Magne på sølvplass.
Løten var best igjen. 45 lag var slått.