Gå til sidens hovedinnhold

Hedret for åpenhet

Artikkelen er over 10 år gammel

Susanne Frenningsmoen har lagt ned betydelig arbeid for å få åmotinger i bedre form. I går ble hun hedret med en egen pris - Åpenhetsprisen.


Svenskfødte Susanne Frenningsmoen gjorde åmoting av seg i 2003 og driver Skramstadseter fjellstue sammen med mannen Jan.

Hun er et kjent ansikt på Rena, der hun har markert seg som en av initiativtakerne til treffstedet Telegrafen. I tillegg gir hun et treningstilbud på Skramstadsetra for folk med psykiske plager.

I går kveld ble hun påskjønnet for innsatsen av Mental Helse Åmot. Det skjedde i Åmot kulturhus, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

Holdningskampanje

Det er første gang prisen deles ut i Åmot.
– Vi ønsket egentlig å utfordre næringslivet, opplyser Pia Mo fagleder for psykiatritjenesten ved Åmot kommune. Åpenhetsprisen gir psykisk helse et ansikt og bidrar til å avmytifisere og alminneliggjøre dette.

Susanne Frenningsmoen har greid å satse på det friske i hver enkelt og legge vekt på fysisk aktivitet. At det ble Frenningsmoen som skulle være den første som fikk den, synes hovedpersonen selv var spesielt.

Spesiell kveld

Frenningsmoen var svært overrasket da hun fikk høre at det var hun som skulle æres.– Dette var en stor og hyggelig overraskelse, forklarer hun på telefon. Hun ble svært glad for prisen. Som helse- og treningsterapuet i Åmot kommune har hun fulgt mange på veien fram mot en bedre psykisk og fysisk helse.

Synlighet viktig

– Det å få denne prisen viser noe om at slike holdninger og verider blir verdsatt. Jeg håper dette kan inspirere andre og være av betydning for flere.
– Arbeid og psykisk helse har ikke kommet langt Det er fremdeles langt igjen.
Hun roser bedriften Stormberg som tør å satse på dette.

– Alle har noe friskt i oss, og det er viktig å fokusere på dette. Ta vare på sine ressurser og sette seg mål, forteller hun.
Fysisk aktivitet har blitt dokumentert med god effekt og forebygging mot psykiske plager. – Jeg håper prisen får flere til å bry seg og hjelpe andre til å være et medmenneske. Det hjelper å se folk, sier Frenningsmoen.

Kommentarer til denne saken