Mistet OL - ble gravid

TRE MÅNEDER IGJEN: Ragnhild Kvarberg har gjort unna de seks første månedene av svangerskapet. Om tre måneder blir hun mamma. <I>Foto: Erik Borg</I>

TRE MÅNEDER IGJEN: Ragnhild Kvarberg har gjort unna de seks første månedene av svangerskapet. Om tre måneder blir hun mamma. <I>Foto: Erik Borg</I>

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ragnhild Kvarberg (27) hadde som mål å løpe OL i Beijing. Skader satte en effektiv stopper. Nå er løpejenta fra Vang gravid.

DEL

Ragnhild er gravid og hun har gjort unna seks måneder av svangerskapet. I månedsskiftet februar/mars neste år blir hun mamma.

– Vi er 80% sikre på at det blir ei jente, sier hun.

Samboer Ole Petter Hjelle er opptatt av at Ragnhild er i vigør under svangerskapet:

– Han har allerede meldt meg på til en halvmaraton i Göteborg i mai neste år. Han om det. Jeg er skeptisk, selv om jeg trener regelmessig gjennom uka.

Tviler på comeback

Kvarberg hadde tatt mål av seg til å løpe 1500 meter under lekene i Beijing i august:

– Jeg gjorde seriøse forsøk fram til mai, men jeg ble aldri frisk nok, og forsto at toget gikk. Da tok vi beslutningen om at tiden var moden for å bli foreldre, og siden har det gått slag i slag. 14 uker med daglig kvalme er ikke blant de hyggeligste minnene, og jeg har til tider vært dyktig sliten etter fulle dager som praktiserende fysioterapeut. Nå ser jeg fram til nedkomsten om tre måneder. Jeg hadde gjerne sett at den var nærmere forestående, sier Ragnhild og humrer.

Hun vet ikke selv om hun kommer tilbake som toppidrettsutøver:

– Jeg er tilfreds med karrieren min, og nå har jeg fokus på familieforøkelsen. Livssituasjonen blir helt annerledes og jeg har ikke viet friidrettsframtiden en eneste tanke. Vær så snill og tro meg på det, sier Ragnhild Kvarberg.

Flytter til Nøtterøy

Gjennom de siste 12 årene har hun vært en av nasjonens frontfigurer på mellomdistansene. Hun står bokført med sju individuelle NM-titler på bane, og hun kan slå i bordet med to norske terrengmesterskap:

– Jeg vil alltid elske å løpe, og jeg vet at treningssavnet vil dukke opp fra tid til annen, men i øyeblikket har jeg ingen planer om noe snarlig comeback på tartandekket. Jeg er mer opptatt av svangerskapet mitt, og den avsluttende plikttjeneste som fysioterapeut ved Rikshospitalet. I tillegg står vi på flyttefot. Fra 1. januar blir postadressen endret. Vi har overtatt en eiendom på Nøtterøy utenfor Tønsberg, og vi skal i gang med å skape oss et hjem. Det vil også kreve sitt av oss.

Prøvesmakt julemarsipan

Svangerskapet har endret kostholdet:

– Jeg har alltid vært bevisst på hva jeg har spist. Dette er endret. 53 kilo er vekta i konkurransesesongen. Nå har jeg gått opp noen vektklasser og i øyeblikket nærmer vekta seg 70-kilos streken – uten at jeg bryr meg det ringeste om det. Jeg spiser det som frister, og jeg har allerede prøvesmakt julemarsipanen. Om en snau måned er det ribbe og pølse på menyen, sier den vordende mammaen fra Vang.

Artikkeltags