Nedrykk kan tvinge HamKam ut av Briskeby

DYR STADION: Briskeby har blitt en voldsom utgiftspost for HamKam. Klubben leier 2000 kvadratmeter av Briskeby Eiendom 1 og Briskeby Gress, og kan komme til å måtte jakte etter nye kontorlokaler om ikke partene kommer fram til en løsning på et møte Foto: Scanpix

DYR STADION: Briskeby har blitt en voldsom utgiftspost for HamKam. Klubben leier 2000 kvadratmeter av Briskeby Eiendom 1 og Briskeby Gress, og kan komme til å måtte jakte etter nye kontorlokaler om ikke partene kommer fram til en løsning på et møte Foto: Scanpix

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Om HamKam rykker ned til 2. divisjon, får det langt mer enn sportslige konsekvenser. Flytting fra egen storstue seiler nå opp som et mulig alternativ.

DEL

– Et nedrykk vil bli veldig tøft å takle for hele klubben og hele organisasjonen, sier Rullestad til Østlendingen, dagen etter tapet mot Bryne som sendte HamKam under streken i 1. divisjon når to kamper gjenstår.

– Må ha mindre lokaler

Østlendingen snakket i går med flere sentrale aktører i og rundt HamKam, og det er tydelig at klubben sliter med å opprettholde forpliktelsene sine når det gjelder leieforholdet på Briskeby.

– Vi har lenge signalisert at vi ønsker mindre lokaler og lavere leie. Vi betaler i dag mellom to og tre millioner kroner årlig i leie for vår plass på Briskeby, sier Tor Rullestad.

HamKam leier totalt 2000 kvadratmeter av Briskeby Eiendom og Briskeby Gress.
Dette fordeler seg slik:

1300 kvadratmeter er VIP-areal, restaurant, konferansesenter etc.
700 kvadratmeter er kontorplass, garderober og gressmatte.

– Vi flykter gjerne fra de nye kontorene våre fra Briskeby om vi må. Vi eier ikke nåla i veggen, og har rett og slett ikke råd til å holde på slik vi gjør i dag. Vi må i første rekke innfri våre forpliktelser, sier Rullestad.

Møte torsdag

For fire uker siden ble Dag Georg Jørgensen ansatt som ny styreleder i Hamar Sportsanlegg, Briskeby Eiendom 1, Briskeby Gress og Børstad Idrettspark. Han får nå jobben med å rydde opp i alle de eksisterende leiekontraktene på Briskeby.

– I utgangspunktet er det en fantastisk enkel oppskrift.. Vi må ha større inntekter, og færre kostnader. I den forbindelse har jeg sett nødvendigheten av å avholde et møte med HamKam kommende torsdag, bekrefter Jørgensen.

Han sier det vil bli vanskelig å finne en annen løsning på den sportslige biten, enn å fortsette å leie ut gressmatta til HamKam.
– Det har med identitet å gjøre. Gressmatta er der for å spilles fotball på, og vi kan ikke forvente å finne en vilkårlig leietaker til å ta over HamKams eksisterende forpliktelser. Jeg avviser absolutt ikke at andre klubber ikke kan leie gresset, men det kan bli vanskelig, erkjenner Jørgensen.

Ut av kontorene?

HamKam har spesifisert deler av byggeprosjektet på Briskeby, og Jørgensen er klar på at HamKam må ta et betydelig økonomisk ansvar.
– Gressmatta er det som har kostet mest, og det som forrenter seg mest. Der kan vi bli nødt til å finne fram til en midlertidig løsning med HamKam, sier Jørgensen.

Når det gjelder næringsbiten av leieforholdet, tror begge parter på en løsning:
– Det er fullt mulig å erstatte HamKams næringslokaler med andre aktører, sier Jørgensen.

– Vi håper å komme fram til en løsning der vi fortsatt kan være på Briskeby, men som sagt – vi må sette våre forpliktelser til våre kreditorer først, sier Tor Rullestad.

Artikkeltags