Hopperen Espen Røe fikk Letengstipendet

Espen Røe (nummer to fra venstre) mottok mandag Letengstipendet 2012 på 50.000 kroner. Her er han sammen med juryen hos Leteng AS. Sett fra venstre: Knut Flyen, Odd Martinsen og Bjørn Harald Røe.

Espen Røe (nummer to fra venstre) mottok mandag Letengstipendet 2012 på 50.000 kroner. Her er han sammen med juryen hos Leteng AS. Sett fra venstre: Knut Flyen, Odd Martinsen og Bjørn Harald Røe. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Espen Røe (19) fra Vingelen er tidligere verdensmester i laghopp for junior. Nå er målet individuelt VM-gull, og økonomisk drahjelp får han fra Leteng AS.

DEL

19 år gamle Espen Røe fikk mandag en drømmestart på kommende hoppsesong.

Leteng AS på Tynset tildelte den lovende hopperen et stipend på hele 50.000 kroner.

Og nå er mye av det økonomiske grunnlaget lagt for at Espen skal klare sitt store mål, individuelt VM-gull i junior VM i Liberec i januar neste år.

– Det er med stor takknemlighet jeg mottar dette stipendet, sier en motivert og utrolig glad elektrostudent.

– Takket være disse kronene er jeg sikret det aller beste av utstyr foran sesongen. Og livet som student på halvtid og hopper på halvtid blir en «bekymring» mindre, mener Espen.

Går for gull

Han er til daglig med i Trønderhopp i Trondheim.

Har de beste treningsforholdene som er i landet.

Og kombinerer hoppingen med studier på Heimdal videregående skole i Trondheim.

Espen ble sist sesong verdensmester i lag under junior-VM i Tyrkia.

Individuelt endte han på en tiendeplass, og det er individuelt han nå SKAL klare målet, gull.

– En skal sette seg store mål. Klarer jeg det er det topp. Blir det medalje er det nesten topp. Blir det dårligere kommer jeg meg over det og, sier den humørfylte vingelsingen, som hevder han takler det greit å ikke vinne.

Feil dress

På lang sikt er selvfølgelig deltakelse i verdenscupen sammen med de beste hopp gutta også et mål.

– Men noe tidsaspekt på en deltakelse i verdenscupen har jeg ikke sett på. Først gjøre unna denne sesongen, sier Espen, som for øvrig ikke lyktes helt i sesongens første plastrenn sist helg.

– Nei, ingen suksess. Hoppdressen min var ikke i forskriftsmessig riktig stand, så jeg ble disket, sier Espen med et bredt smil.

Viktig hjelp

Juryen hos Leteng AS, som tildelte Espen dette stipendet, består av Knut Flyen, Bjørn Harald Røe og Odd Martinsen.

Og de hadde 17 meget gode kandidater å velge i. 12 av disse holder på med idrett.

– Vi er i et distrikt hvor det kryr av aktivitet. Både idrettslig og kulturelt, sier Odd Martinsen.

– Men Espen nådde til topps etter et grundig intervju, der han presenterte seg og sine planer framover. Og med den idrettslige cv-en han kunne presentere, var det naturlig at han denne gang ble vinner, forteller juryen.

Det er tredje gang Leteng AS deler ut dette stipendet. Tidligere er langrennsløper Erik Bergfall Brovold, fra Tynset, og skiskytter Kristoffer Langøien Skjelvik, fra Os, tildelt stipendet.

– Vi valgte for to år siden denne formen for sponsing, sier Martinsen.

– Det er mange som henvender seg. Både idrettsutøvere og andre aktører. Men for oss som bedrift mener vi det er bedre at vi gir et stipend som virkelig monner, enn mange små beløp, sier Odd Martinsen.

Artikkeltags