Hvem tar første stikk?

Østlendingens sportsleder Wenche Norberg-Schulz mener alle bør få med seg dagens kamp mellom Nybergsund og Elverum.

Østlendingens sportsleder Wenche Norberg-Schulz mener alle bør få med seg dagens kamp mellom Nybergsund og Elverum. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ikke siden 2004 har Elverum og Nybergsund spilt i samme avdeling, i samme divisjon.

DEL

Men i årets første seriekamp i 2. divisjon avdeling 1 – får vi en skikkelig gulrot.

Allerede i ettermiddag vet vi hvilket lag som tar det første stikket i kampen om å bli det beste lokale laget i fotballsesongen 2012.

Og om det er én match du skal få med deg i år, er det vel akkurat denne.

Det er ikke mulig å be om så mye mer av en serieåpning i 2. divisjon. Begge lag er av de fleste ekspertene tippet å ligge helt i toppen av den tøffeste avdelingen på dette nivået, og det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om poengene hele veien.

Slik vurderer Nybergsund-trener Tore Fossum sitt eget lag foran årets sesong.

I tillegg har vi naturligvis de mange linkene lagene imellom. Her er det spillere som har vært innom begge lag, trenere og lagledere som kjenner hverandre godt – og tilhengere som vil gjøre det kan fra tribuneplass for å hjelpe laget sitt opp og fram.

Nybergsund har tidligere fått mye kritikk for å være et «kjøpelag», med mange utlendinger i stallen.

Men nedrykket har ført til mange justeringer, og i årets utgave er det med hele ni gutter med sterk tilknytning til lokalmiljøet. Det er utrolig sterkt, med tanke på at Nybergsunds yngres avdeling består av ca. 50 spillere.

I tillegg har klubben sikret seg meget habile spillere i Christer Fjellstad og Olav Dalen – samt at de på tampen også hentet inn tidligere Elverum-spiller Ciise Aden Abshir, som har vist seg som en meget målfarlig type i treningskampene. Jonas Enkerud og Erik Brenden kan også få sin definitive gjennombruddssesong i år.

Slik vurderer Elverum-trener Kevin Knappen sitt eget lag foran årets sesong.

Elverum overrasket mange i fjor med å sikre seg en meget sterk 4. plass i sin avdeling. Styrken har hele veien vært det jevne nivået i alle ledd, og også årets utgave kommer til å bite fra seg. Jean Mendy holder et meget høyt nivå, og kommer etter all sannsynlighet til å bøtte inn mål for de svart-hvite.

Det er som alltid vanskelig å spå utfallet i årets første seriekamp, men vi er uansett garantert et match der begge lag kommer til å gi alt for å sikre seg sine første poeng for sesongen.

Slik vurderer Østlendingen de øvrige motstanderne i 2. divisjon avd. 1.

Det bør publikum vite å sette pris på – og det bør være mulig å få 1000 tilskuere til Nybergsund Stadion i ettermiddag.

Nybergsund-Elverum er en go’bit du ikke vil gå glipp av!

Vi har dessverre ikke fullstendig livedekning fra denne kampen. I pausen og etter kampen kommer vi tilbake med stoff fra kampen.

Artikkeltags