Storbæk er klar for Sundet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jarl Andre Storbæk er tilbake i Nybergsund. Det ble klart på en pressekonferanse i Sundet fredag kveld.

DEL

Fredag signerte 36-åringen en tre års kontrakt som spillende hjelpetrener i Nybergsund, 15 år etter at han forlot klubben.

Er offensiv

På spørsmålet om hvordan det har vært å ta valget om å ikke spille eliteseriefotball mer, svarer Storbæk offensivt.

– Den avgjørelsen har jeg aldri tatt. Vi får vente og se. Jeg ser kjempepotensial i klubben og ser ingen begrensninger for Nybergsund. Det skjer ting og det er greit å være en liten klubb, men Sundet har vært i 1. divisjon og vet hva som kreves. Jeg tar utdannelse på løp og får muligheten til å påvirke fra dag en i samråd med Ola (Brenden). Jeg ser bare på dette som en kjempeutvikling for meg og forhåpentligvis spillerne, sier Storbæk etter at signeringen var i boks.

Har ringt de siste ti årene

Det er heller ingen tvil om at sportssjef i Nybergsund og trener for A-laget Ola Brenden var en lykkelig mann da avtalen kom i havn.

– Jeg har ring Jarl hvert år de siste ti årene og lurt på når han kommer hjem og om han kommer hjem, så jeg er veldig glad for at vi fikk det på plass nå. Dette er et ekstremt viktig steg for klubben. Jeg rangerer dette veldig høyt, i hvert fall topp ti i Sundets historie. Det er en stor dag for Sundet fordi vi får tilbake en lokal gutt som har ekstremt gode kvaliteter, er profesjonell i alt han foretar seg og vil være et forbilde for alle barn og unge i Trysil. I tillegg vil interessen for Nybergsund øke med han, sier Brenden.

Flytter inn på hytta

Nybergsund var allerede på banen i januar, men det har vært en lang prosess for Storbæk å bestemme seg for hva han skal gjøre dette året.

– Nå føles det veldig bra. Det har vært mye tanker fram og tilbake. Nybergsund var første klubb ute fra 2. divisjon med den pakken jeg nå har takket ja til. Etter at Østlendingen var på besøk hos meg i november og skrev om det var det mange som leste det og hengte seg på. jeg har vært i mange møter og har også hatt tre eliteserieklubber som har vært med, forteller ljørdølen som nå flytter inn på hytta i Trysil, som har håper å få gjort om til hus, sammen med kona og sine to barn.

Har framtidsplaner

Storbæk blir ferdig med UEFA B-trenerlisensen i midten av februar og gleder seg nå til å ta fatt på en ny oppgave, og mener det ikke skal ha noe å si om han spilte foran fullsatte tribuner i eliteserien i fjor, enn et par hundre tilskuere i 2. divisjon kommende sesong.

– Jeg brukte lang tid på å vende tanken om det er nå eller om to-tre år det skal skje. Det er et kjempesteg for meg som person. Det må jeg ta med ut på banen om det er Rosenborg eller Fram Larvik vi møter.

Brenden har framtidsplaner for Storbæk.

– Første året blir veldig viktig, spesielt på banen. Han vil være mine ekstra øyne utpå der. Han er også en ressursperson i forhold til alle, spesielt de unge som har behov for ekstra coaching individuelt. Jeg har heller ikke tenkt til å drive med dette i evig tid, så det hadde ikke gjort noe om Jarl hadde tatt de stegen og blitt en veldig god hovedtrener.

Artikkeltags