Pedersen blir Godset-spiller

FORLATER HAMKAM: Marcus Pedersen blir Strømsgodset-spiller etter denne sesongen. 	 <I>Jan Morten Frengstad</I>

FORLATER HAMKAM: Marcus Pedersen blir Strømsgodset-spiller etter denne sesongen. <I>Jan Morten Frengstad</I>

Artikkelen er over 10 år gammel

Ønsket om miljøskifte utenfor banen ble avgjørende for HamKams spisstalent Marcus Pedersen (18) da han valgte å takke ja til tilbudet fra Strømsgodset.

DEL


Tore Sandberg
(Inntekt: 281.414 Skatt: 105.305 Formue: 0)

– Jeg har gått og grublet lenge, men bestemte meg søndag kveld. Jeg trives godt i HamKam, men jeg ønsker å begynne på nytt og skifte miljø utenfor banen.

Slik forklarer Pedersen hvorfor han til slutt bestemte seg for å forlate moderklubben til fordel for Strømsgodset etter denne sesongen.

Samtidig innrømmer han at det økonomiske tilbudet fra Godset også var bedre.

– Pengene hadde ikke så mye å si for valget mitt, men grunnlønna i Godset er litt høyere. I HamKam ville lønna vært mer relatert til hvor mye spilletid jeg ville fått, sier Pedersen, som vil signere en tre-årskontrakt med drammensklubben.

Sportssjef i HamKam, Lars Tjærnås legger ikke skjul på at de gjerne skulle beholdt unggutten i klubben.

– Vi har hatt mange samtaler både med Marcus, agenten hans og hans foresatte. Jeg føler at vi ga ham et godt kontraktstilbud der vi i tillegg hadde fokus på å ta vare på hele mennesket Marcus Pedersen. Men selv ønsket han et miljøskifte, som har med utenomsportslige ting å gjøre, sier Tjærnås.

Han mener at HamKam har gjort det de kunne for å beholde spisstalentet i klubben.

– Vi har brukt mye ressurser på Marcus, og mange i klubben har stilt opp for ham. Vi var innstilte på å hjelpe ham videre, og skulle ønsket at han ville fortsette i Hamar. Vi skulle gjerne beholdt Marcus på alle måter, men vi må bare akseptere det valget han har tatt, sier Lars Tjærnås til Østlendingen.

Marcus Pedersen har vært plaget med mye skader de par siste sesongene, og det er heller ingen hemmelighet at han har hatt sine problemer også utenfor banen. Med en rekke kamper på aldersbestemte landslag er det ingen tvil om talentet til unggutten. I sommer ble han matchvinner for HamKam da Rosenborg ble slått 2-1 på Briskeby. Neste sesong blir han altså å finne i Strømsgodsets blå/ hvite drakt.

Artikkeltags