Gå til sidens hovedinnhold

Mette Solli skal kommentere: – Det kommer til å bli show

Artikkelen er over 3 år gammel

Får du ikke vært tilstede i Terningen Arena når Robert Paulsbyen skal i ringen, kan du følge den og to andre kamper direkte på Østlendingen.no lørdag kveld.

Østlendingen skal sende direkte fra Fight Night i Terningen Arena. Bare noen få billetter er igjen, og det ligger med andre ord an til mye trøkk og stappfullt hus i Elverum lørdag kveld.

Får du ikke vært tilstede, får du muligheten til å se Robert Paulsbyen i aksjon i tillegg til de to kampene som går i forkant. Paulsbyen skal i ringen til slutt og avslutte det som garantert blir et storartet show.

Jan Morten Frengstad skal kommentere flerkameraproduksjonen, og med seg i kommentatorboksen får han tidligere kickbokser Mette Solli som ekspertkommentator. Hun har tidligere kommentert sporten for NRK.

Slik får du sett kickboksing på Østlendingen.no

Østlendingen sender de tre siste kampene i Fight Night i Terningen Arena lørdag kveld med Jan Morten Frengstad og Mette Solli som kommentatorer.

For å se kampene, må du være Østlendingen-abonnent. Akkurat nå har vi et 5 uker for 5 kroner-tilbud gående.

Klikk HER for å bli abonnent.

Er du allerede abonnent hos Østlendingen, men har ikke aktivert aID-brukeren din, må du gjøre det.

Klikk HER for å aktivere aID-brukeren din.

– Det blir show

– Hva kan vi forvente oss?

– Utøverne som skal gå fra Norge er landslagsutøvere, og Norge ligger i toppen i fullkontakt på verdensbasis, så det er kvalitet på utøverne. Det er mye bra trøkk over de som skal gå. Det blir show, og det ikke bare i hovedkampen med Robert, sier hun.

– I de lettere vektklassene kommer det til å gå fort. Der er det bare fire runder, så tempoet øker, men det har ingenting å si for slagkraften. de slår ganske hardt likevel. Der er Robert i en særklasse fordi han har ganske høyt tempo til tross for vektklassen.

Tror på Paulsbyen-seier

Solli har vunnet en rekke titler fra hun begynte å konkurrere på tidlig 2000-tall fram til 2009. Hun har blant annet Proffverdensmester-tittel, VM-gull, EM-gull, nordisk gull og NM-gull på samvittigheten. Noen vil kanskje også kjenne henne igjen fra deltakelse i kjendisversjonen av «71 grader nord» og «Mesternes mester».

Etter å ha møtt han et par ganger den siste uka, har hun stor tro på Paulsbyen-seier. Det mange lurer på er når han skal i ringen. Skal vi tro Solli, er det vanskelig å si eksakt, men at klokka fort kan nærme seg 21.00 og etter det, er ikke ulogisk.

– Ut fra det jeg har sett og hvem som skal gå, kan det nok hende at noen matcher starter før. Jeg tror det blir én knock-out, og jeg tror to av kampene ikke kommer til å gå helt ut.

Tre millioner medlemmer

Kickboksing er nok ikke det nordmenn flest har et veldig stort forhold til, men tallene taler for seg sjøl. WAKO Pro er verdens største og mest seriøse forbund. Det har tre millioner medlemmer og 118 medlemsland. Når det er VM, deltar rundt 50 land, og det er europeere som er best.

– Hvordan skal man som publikum oppføre seg?

– Kickboksing er en gentlemanssport. I fotball buer man gjerne på motstander og dommer, men i kickboksing får vi ikke en gang lov til å snakke med dommeren.

– I Norge er vi litt beskjedne og stille. Det er mulig de ikke er det i Elverum, men det vil være fantastisk om folk lager mye liv på en positiv måte. Man skal heie fram alle. Man buer ikke på motstander, forklarer hun.

Disse kampene sender vi:

  • WAKO Pro VM-tittelkamp 55 kg: Renata Rakoczi (Ungarn) – Kristin J. Vollstad (Norge)
  • WAKO Pro Prestisje +91 kg: Sergiu Coiocaro (Italia) – Elmin Zivcic (Norge)
  • WAKO Pro VM-tittelkamp 88,6 kg: Bojan Miskouvic (Kroatia) – Robert Paulsbyen (Norge)

 

Kommentarer til denne saken