Gå til sidens hovedinnhold

Skal fylle Briskeby med liv

Artikkelen er over 12 år gammel

– 15-20 dager i året er det fotballkamper her. Men nye Briskebyen Arena skal også tas i bruk de øvrige 340 dagene i året, sier direktør for forretningsutvikling, Tor Rullestad.

Briskeby Arena vokser fram i marsjfart. I løpet av sommeren kommer et tak på 9.600 kvadratmeter over anlegget. Nå begynner HamKam med å tenke på hvordan stadion skal fylles med liv – også utenom fotballkampene.

Hamars storstue

– Briskeby Arena blir ikke bare selve identitetsbæreren i Hamar, men arenaen blir unik i Norges-sammenheng. Her skal det være liv hele året – også utenom fotballsesong og kampene i serien, sier Tor Rullestad entusiastisk.
Han og HamKam er allerede i gang med å se på hvordan Briskebyen Arena også skal kunne brukes utenom fotballkampene, og er i ferd med å etablere et eget selskap som også HamKams eventselskap Multievent skal kunne brukes som arena for arrangementer.
– Vi har topp fasiliteter som tilsier at vi skal kunne ha konferanser for 15 til 600 personer her. Vi kan ha events, seminarer, produktlanseringer og firmakickoffs og møtevirksomhet. Stadion skal samtidig kunne huse arrangementer for lokalbefolkningen, som konfirmasjoner, bryllup og jubileer, sier Rullestad.

110 desibel

Inne på stadion blir det et vrimleareal på tre og et halvt mål. I august skal et 1.300 kvadratmeter stort VIP-areal stå klart med eksklusive losjer, 600 VIP-plasser og et kurs- og konferansesenter med topp tekniske fasiliteter.
– Vi vil få to storskjermer på stadion med hele 42 kvadratmeters skjermflate. Skjermene sammen med digiboardene på 188 meter, som serverer levende reklame på fotballkampene i dag, åpner for helt spesielle interaktive opplevelser som kan benyttes av privatpersoner, organisasjoner og næringslivet også utenom fotballkampene.
– Vi får et av de råeste lydanleggene i Norge som kan levere klar, ren lyd på 110 desibel. Det åpner også for konsertarrangementer, sier Rullestad.
Rullestad tar med Hamar Dagblad på en omvisning inne i den nye arenaen.
– Vi går en gjennomgang med 13 kiosker som alle har utsikt til gressmatte. Man kan med andre ord hele tiden se kampen, arrangementet eller konserten mens man står i serveringskø.
HamKam er for øvrig i sluttfasen i jobben med kioskkonsept for klubben. Målet er logistikkmessig enkel drift for de 13 kioskene inne på stadion, men samtidig skal publikum få et mer spennende og mer variert kiosktilbud enn tidligere.

Intimt

Rullestad mener Briskeby Arena blir Norges mest intime:
– Vi bygger høyt og trangt, med tette hjørner, istedenfor å vokse i bredden. Det gir en vanvittig bra utsikt og en følelse av intimitet, som HamKam hele tiden har vært kjent for, sier Rullestad, som understreker at HamKam allerede nå selger billetter på 5.000 sitteplasser.
– Vi er klar over at stadion vil være preget av byggeaktivitet fram til det skal stå klart i 2010, men folk er overbærende og møter opp i hopetall for å støtte laget. For oss er det viktig å kommunisere at det aldri før har vært tilgjengelig så mange sitteplasser som nå, selv om anlegget ikke er helt ferdig.

Kommentarer til denne saken