- Å debutere i Heerenveen er stort

Ole Bjørnsmoen Næss debuterte i verdenscupen foran 8.000 tilskuere.

Ole Bjørnsmoen Næss debuterte i verdenscupen foran 8.000 tilskuere.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss slo parkameraten, men fikk det tøft i selskap med Kramer & Co.

DEL

HEERENVEEN: Forrige helg gikk Ole Bjørnsmoen Næss en forrykende 5000 meter i tykse Inzell. Tynsetingen tok en råsterk pallplass i B-gruppa, og ble kun slått av landslagskollega Håvard Bøkko samt japanske Ryosuke Tsuchiya.

Belønninga ble en plass i A-gruppa og debut i World-Cup'en på dagens 5000 meter i den nederlandske skøytemetropolen, Heerenveen. Der fikk Bjørnsmoen Næss virkelig føle på kroppen hvor nivået blant verdens beste ligger.

LES OGSÅ: Ole Bjørnsmoen Næss gikk inn til tredjeplass

- Det vanvittig stort å få debutere her foran 8.000 tilskuere i selveste Thialf, forteller Bjørnsmoen Næss til Arbeidets Rett på telefon fra Heerenveen.

I par med nevnte Tsuchiya ble Bjørnsmoen Næss klokket inn på tida 6.33.06. Det holdt til å slå parkameraten fra Japan, men Bjørnsmoen Næss endte nest sist. Tida er også seks sekunder svakere enn tida fra Inzell.

- Jeg er greit fornøyd med løpet jeg, selv om det ikke holdt til en plass på øvre halvdel av resultatlista. Det er beinhardt i A-gruppa, og de jeg konkurrerer mot er ikke akkurat hvem som helst, sier Bjørnsmoen Næss.

Håvard Bøkko, som gikk i B-gruppa sammen med Bjørnsmoen Næss i Inzell forrige helg, endte på en 12. plass, bare fire sekunder foran tynsetingen.

- At Håvard (Bøkko) også ikke gikk fortere sier vel litt om isforholdene. Det var mye tråere enn i Inzell. Det kan jeg skrive under på, humrer Bjørnsmoen Næss.

- Jeg følte at teknikken satt bra de første seks rundene. Etter det ble det kanskje litt kantete, men alt i alt er jeg ganske fornøyd, utdyper han.

Med seg fra Heerenveen tar Bjørnsmoen Næss verdifulle erfaringer før han nå retter fokus mot NM neste helg.

- Det er selvfølgelig gull verdt for meg å få gå her i Heerenveen med de store gutta. Det er verdifulle erfaringer jeg tar med meg videre, sier Bjørnsmoen Næss.

Nederlandske Sven Kramer og Jorrit Bergsma var i en egen klasse og gjorde opp om seieren seg i mellom da de gikk mot hverandre i siste par.

Kramer, som har vunnet alle 5000-meterne han har gått i Heerenveen, trakk det lengste strået også denne gangen, og vant på tida 6.14.99. Bjørnsmoen Næss fikk ikke sett den nederlandske duoen gå, men er full av beundring.

- De er utrolig sterke. Fantasiske idrettsutøvere. Men vi (norske landslaget) skal bite tenna sammen og en dag ta disse nederlenderne, ler Bjørnsmoen Næss.

Artikkeltags