Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Nye Briskeby

Artikkelen er over 14 år gammel

Her ser du de første bildene av Nye Briskeby. HamKams kommende storstue får en tilskuerkapasitet på 10.200, og står ferdig til seriestart 2010.

Nå er de siste godkjennelsene på plass, og i går fikk formannskapet i Hamar kommune se illustrasjonene i 3D-format over hvordan drømmeanlegget blir seende ut. Mandag fikk beboerne rundt Briskeby Gressbane se de samme bildene.

220 millioner kroner

"Nye Briskeby" får kun sitteplasser med et heltrukkent tak over hele tribuneseksjonen. Kostnadsrammen for stadion med næringslokaler og boliger er på 220 millioner kroner pluss moms.
Det første spadetaket settes i jorda i april 2007. Første byggetrinn skal etter planen stå ferdig i mars 2008. Det blir langside vest og kortside nord. Det betyr langsiden uten tak der det i dag er ståplasser, i tillegg til kortsiden mot Vangsveien. Selve gressbanen blir liggende akkurat der den gjør i dag.
Erik Stensrud i Hamar Sportsanlegg er kjempefornøyd med at alt nå er klart for bygging.

– Betyr enormt

– Det har vært en lang prosess, men det er så lang tid det tar å få godkjent alle planene. Jeg er veldig fornøyd. Vi har forsøkt å ta hensyn til beboerne, og fått stadion mer tilpasset et boligområde. Det blir også tilsvarende byggematerialet som i de andre lignende anleggene i Hamar: Vikingskipet og Nordlyshallen (Hamar OL-Amfi).
– Hvor viktig er dette for HamKam?
– For HamKam er det en nødvendighet. Det er slike anlegg for alle toppklubber. Det betyr enormt for Hamar. Det handler om identitet og stolhet, og blir et nydelig anlegg for alle som er glade i idrett.
– Hvordan vil byggearbeidet påvirke dagens stadion?
– Det påvirker ingenting. Det vil bli spilt fotball der hele tiden. Men det blir en litt rar kapasitet etterhvert som byggingen pågår. Det siste som blir revet er dagens sittetribune, sier Stensrud.

Kommentarer til denne saken