Gå til sidens hovedinnhold

Spenstig NM-gull

Artikkelen er over 8 år gammel

Nora Netteland og Margrethe Johnsen Bruun fra Løten dro hjem med topplasseringer fra NM i Cheerleading i Lillestrøm.

I helga var det NM i cheerleading på Norges Varemesse i Lillestrøm og Nora Netteland fra Løten var en av juniorene som kunne smykke seg med NM-gull etter helgens konkurranse. Laget hennes som holder til i Oslo, Viqueens Incredible gikk til topps i klassen Junior Cheer All Girl Elite.

- Dette er stort. Vi vant etter en feilfri rutine, noe som var deilig etter at vi hadde to fall i kvalifiseringen. I finalen gikk det mye bedre. Vi gikk for gull, og det er utrolig deilig når vi først vinner, sier en glad Nora.

Voksende sport

Cheerleading er en sport mange kanskje forbinder med USA, High School og jenter som er pyntet opp etter alle kunstens regler. Men i Norge er denne sporten i hurtig vekst blant landets jenter og gutter.

Akkurat som fotball og håndball er Cheerleading en lagidrett der det legges vekt på synkrone bevegelser og timing i forhåndsøvde rutiner. Her er det virkelig snakk om en for alle – alle for en. Én liten feil kan ødelegge en hel rutine så her er det viktig med full konsentrasjon hele veien.

15 år gamle Nora legger ikke skjul på at det er mye trening for å bli best i cheerleading.

- Det er beinhard trening hele veien. I de siste ukene før NM har vi trent opptil fem dager i uka der det fort kan være fire timer i hver økt så det blir liten tid til alt annet.

Kvalifisert for EM

Med seier i NM er Nora og laget hennes kvalifisert til EM i cheerleading som skal avholdes i Glasgow siste helgen i juni.

Der skal også en annen jente fra Løten stille, Margrethe Johnsen Bruun som er venninne med Nora.

Margrethe kom på 2. plass med laget sitt NRC Tigers Senior Elite  i klassen Senior Cheer All Girl Premier.

Kommentarer til denne saken