Spiller JET-turnering for RBK

Vegar Eggen Hedenstad, fotballspiller fra Elverum. Spiller for Rosenborg i junior-elite-turneringen i Hamar 2007

Vegar Eggen Hedenstad, fotballspiller fra Elverum. Spiller for Rosenborg i junior-elite-turneringen i Hamar 2007

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg kan ikke ta treningsfri, smiler Vegar Eggen Hedenstad (16). Elverum store fotballtalent bruker ferien til kamp og knallhard trening.

DEL

Vi møter 16-åringen på Hamar under den årlige JET-turneringen som ble sparket i gang i går.
Unggutten har fått på seg Rosenborg-drakten og er klar til å representere klubben i den internasjonale fotballturneringen som pågår denne uken. Vegar, som til daglig spiller på Elverums 3.divisjonslag, ble invitert av trønderklubben for en tid tilbake. Norges mestvinnende fotballklubb har sagt klart ifra at de ønsker at han kommer opp til Trondheim på permanent basis så fort som mulig, men Vegar har ikke hastverk. Nylig undertegnet nemlig lysluggen en såkalt proffkontrakt med klubben som gjelder frem til juli neste år.

Ettertraktet

– Jeg sluttet meg til laget søndag og rakk å være med på en trening før den første kampen. Vi har et ungt lag, så det er usikkert hvor langt vi kan nå i turneringen, men dette er uansett god trening for meg, sier Vegar, som bor på hotell sammen med resten av laget under den uke lange turneringen.
– Hvordan er nivået her sammenlignet med det du kjenner fra Elverum?
– Omtrent det samme. Eneste forskjell er det tekniske. Her får man kortere tid på seg. Fysisk er det derimot tøffere i 3.divisjon.

I søkelyset

Vegar er i søkelyset til flere eliteserieklubber. I fjor høst besøkte han Rosenborg, og tidligere i sommer viste han seg frem for Stabæk. Bærumsklubben, som topper eliteserien etter halvspilt serie, tilbød ham bosted og fast plass i A-lagets 20 mannstropp, men Vegar takket nei. Han vil fullføre ett skoleår til før han eventuelt finner seg en annen klubb.
– Har du hørt noe fra andre klubber i det siste?
– Nei, det har vært stille. Jeg konsentrerer meg for fullt om å spille for Elverum til neste sommer. Skulle det dukke opp noe før den tid, så får vi ta det etter hvert.
Søndag kom Vegar hjem fra en ukes ferie i Hellas. Elverum har spillefri frem til 4. august.
– Blir det en rolig sommer?
– Nei, jeg har trent hver dag siden ferien startet (7. juli) og kommer til å fortsette med det. Jeg prioriterer løpsintervaller og trening med ball– med fokus på pasninger og vendinger. I slutten av måneden reiser jeg til Danmark på nordisk mesterskap med G16-landslaget, sier han.

PS: Hedenstad spilte hele kampen i åpningskampen mot Stabæk. I dag venter Wycombe (England).

FAKTA -Vegar Eggen Hedenstad
Født: 26.6.1991 (16)
Høyde: 175 cm
Vekt: 67 kilo
Sivilstatus: Singel
Aktuell: Spiller JET-turneringen for Rosenborgs juniorlag denne uken. Spiller til daglig for Elverum i 3.-divisjon. Er kaptein på G16-landslaget. I søkelyset til flere eliteserieklubber.


TV-sendt juniorfinale
JET-turneringen arrangeres for 19. gang og samler 24 lag fra Norge, Sverige, Danmark, Elfenbenkysten, Senegal, Frankrike og England. Alle eliteserieklubbene er representert og finalen spilles på Briskeby førstkommende søndag. Kampen direktesendes på TV 2 kl. 12.00.Abiodun forsinket
HamKams nigerianske spiss, Oluwasegun Abiodun (22) var ikke tilstede på Briskeby under søndagens treningskamp mot Lyn. Grunnen er at han har fått innvilget noen dager ekstra fri fra klubben fordi søsteren hans ble lagt inn på sykehuset i Nigeria før helgen. – Dette har det vært full åpenhet om og alt er som det skal være. Vi tar slike episoder på alvor, enten det gjelder den ene eller den andre. Abiodun vil delta på trening i løpet av de kommende dagene, sier HamKams klubbdirektør Truls Haakonsen til Østlendingen.

Artikkeltags