Christian Berge nekter å ha meninger om, og er mer opptatt av at Håndball-Norge må samle seg om å stake ut en felles vei videre:

Jeg er enig med Geir Erlandsen i at spillerne i dag ikke er gode nok. Og i likhet med ham tror jeg det er veldig smart å begynne med de yngre spillerne. Det er de som er våre framtidige utøvere og stjerner, påpeker Berge.

Elverum-treneren er også enig med landslagsspiller Johnny Jensen i at de unge i Norge har det for godt.

– Det er dessverre slik at utøvere i de individuelle idrettene er mer strukturerte enn håndballspillere. Etter mitt skjønn trenes det ikke nok på de tidligere stadiene. Nå må vi gå sammen og få en plan på hvordan ting skal gjøres. Slik det er i dag sitter de fleste trenerne på sine egne tuer og holder på sin egen filosofi. Det er ingen fare å dele av sine erfaringer. Det er bare med på å gjøre alle bedre, sier Christian Berge.

Nå ønsker han seg at det jobbes ut felles retningslinjer for hvordan det skal jobbes med satsingen videre.

– Jeg tror det er veldig sunt at det blir fokus på dette nå. Og det er nok å ta tak i, det er det ingen tvil om. Vårt felles mål er jo at spillerne skal bli best mulig, både for klubbene sine og for landslaget. På sikt må det også være et mål å få etablert norsk håndball ute i Europa.

Les også: Geir Erlandsen: – Bra Norge røk ut, Debatten rundt norsk håndball raser