– Det er ganske stort

Erik Næsbak Brenden har hatt en god sesong sammen med Nybergsund, og nå kommer belønningen i form av landslagsplass.

Erik Næsbak Brenden har hatt en god sesong sammen med Nybergsund, og nå kommer belønningen i form av landslagsplass. (Foto: )

Av

Nybergsund IL-Trysil har fått en ny landslagsspiller i fotball. Nå er Erik Næsbak Brenden (18) klar for G18-landskamper mot Skottland.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Østlendingen i en hel måned for KUN 1 kr!

For tre uker siden fikk Sundets midtbaneanker Semming Graff Nygård sin debut for Norge, da han spilte for G17-landslaget. Denne gangen er det den et år eldre midtbanekollegaen som får sjansen.

– Det blir moro det. Jeg fikk beskjed i går kveld (tirsdag journ.anm.), og tok det egebtlig ganske rolig. Men det er jo ganske stort, medgir Erik Næsbak Brenden.

Elverumsgutten er en av 18 spillere i troppen, som skal møte Skottland til privatlandskamper 23. og 25. august. Kampene spilles på Vinstra og Otta.

Næsbak Brenden har hatt en kjempefin utvikling, og fikk over 20 kamper i 1. divisjon i fjor. Da var de fleste som innbytter. I år har han tatt ytterligere steg.

– Landslaget har vært et mål for meg, og jeg har hørt at jeg har vært nærme en plass. Jeg har følt at det alltid har vært realistisk. Da jeg begynte å starte kamper for a-laget og spille fast, begynte jeg å tenke mer på at jeg kunne få sjansen, sier Erik.

Nå er den her, og uttaket gir unggutten ekstra motivasjon i treningen.

– Det er selvsagt motiverende. Det blir spennende å se nivået på de på samme alder. Jeg vet egentlig ikke så mye om det nivået, og har bare sett noen få spillere på min alder i 2. divisjon. Jeg har bare hørt om 2-3 mann i troppen fra før, sier Brenden.

I Nybergsund er de naturlig nok stolte over å ha fått sin andre U-landslagsspiller på en snau måned.

– Erik har et vanvittig godt driv. Han er god når han kommer seg rettvendt, og er vanskelig å ta fra ballen i den posisjonen, mener kaptein og hjelpetrener Christer Fjellstad.

Det var han og trener Tore Fossum som ble kontaktet av ledelsen rundt G18-landslaget.

– Vi mente han var en mann det er verdt å prøve. Erik spiller fast på et topplag i 2. divisjon, og det er det ikke mange på hans alder som gjør, sier Fjellstad.

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Skal utfordre de etablerte

Landslagsstrener Øyvind Nilsen sier de alltid er på utkikk etter nye spillere som kan heve nivået.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra mine medarbeidere angående Erik Brenden. Jeg har desverre ikke rukket å se ham spille selv, men jeg har fått høre at han besitter gode kvaliteter.

– Han er en spiller med godt driv, som kan bekle flere roller. Han er solid i indreløper-rollen, men fungerer også godt på kant etter hva jeg har hørt.

– Det er viktig med nye spillere som kommer inn og legger press på de som allerede har etablert seg på landslaget, sier Nilsen til Østlendingen.

Artikkeltags