For tre uker siden fikk Sundets midtbaneanker Semming Graff Nygård sin debut for Norge, da han spilte for G17-landslaget. Denne gangen er det den et år eldre midtbanekollegaen som får sjansen.

– Det blir moro det. Jeg fikk beskjed i går kveld (tirsdag journ.anm.), og tok det egebtlig ganske rolig. Men det er jo ganske stort, medgir Erik Næsbak Brenden.

Elverumsgutten er en av 18 spillere i troppen, som skal møte Skottland til privatlandskamper 23. og 25. august. Kampene spilles på Vinstra og Otta.

Næsbak Brenden har hatt en kjempefin utvikling, og fikk over 20 kamper i 1. divisjon i fjor. Da var de fleste som innbytter. I år har han tatt ytterligere steg.

– Landslaget har vært et mål for meg, og jeg har hørt at jeg har vært nærme en plass. Jeg har følt at det alltid har vært realistisk. Da jeg begynte å starte kamper for a-laget og spille fast, begynte jeg å tenke mer på at jeg kunne få sjansen, sier Erik.

Nå er den her, og uttaket gir unggutten ekstra motivasjon i treningen.

– Det er selvsagt motiverende. Det blir spennende å se nivået på de på samme alder. Jeg vet egentlig ikke så mye om det nivået, og har bare sett noen få spillere på min alder i 2. divisjon. Jeg har bare hørt om 2-3 mann i troppen fra før, sier Brenden.

I Nybergsund er de naturlig nok stolte over å ha fått sin andre U-landslagsspiller på en snau måned.

– Erik har et vanvittig godt driv. Han er god når han kommer seg rettvendt, og er vanskelig å ta fra ballen i den posisjonen, mener kaptein og hjelpetrener Christer Fjellstad.

Det var han og trener Tore Fossum som ble kontaktet av ledelsen rundt G18-landslaget.

– Vi mente han var en mann det er verdt å prøve. Erik spiller fast på et topplag i 2. divisjon, og det er det ikke mange på hans alder som gjør, sier Fjellstad.

Skal utfordre de etablerte

Landslagsstrener Øyvind Nilsen sier de alltid er på utkikk etter nye spillere som kan heve nivået.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra mine medarbeidere angående Erik Brenden. Jeg har desverre ikke rukket å se ham spille selv, men jeg har fått høre at han besitter gode kvaliteter.

– Han er en spiller med godt driv, som kan bekle flere roller. Han er solid i indreløper-rollen, men fungerer også godt på kant etter hva jeg har hørt.

– Det er viktig med nye spillere som kommer inn og legger press på de som allerede har etablert seg på landslaget, sier Nilsen til Østlendingen.