Fiskvik kjempet lenge om seieren med Anders Hansson fra SK Rye. 500 meter før mål lå de side om side oppover grusveien mot mål.

– Det var tett kamp til døra. Han lå litt før med en kilometer igjen, men jeg fikk kontakt igjen og prøvde å få noen meter. Det gikk akkurat forteller Fiskvik om innspurten. Han kom i mål på tiden 46.09, 34 sekunder foran Hansson.

– Det var deilig å være først opp her, sier Fiskvik med et fornøyd smil.

SE BILDESERIE: Topprittet 2012

Vil ha revansje

Og Fiskvik håper han kan juble for seier også i dagens Trysilritt.

– Jeg er sugen på å revansjere meg, men det blir tøft, erkjenner tynsetingen. I fjor holdt han på å sikre seieren med en langspurt, men en feilberegning i siste sving før mål ødela for Fiskvik. Dermed ble det tredjeplass.

– Det har irritert meg en del det der. Senest i går når jeg kjørte forbi den rundkjøringa kjente jeg at det fremdeles svir litt. Den feilen skjer ikke i år, garanterer Fiskvik, som sykler for Hedmark Terrengsykkel.

Endelig Gjelten-seier

Alvdalsjenta Berit Gjelten var raskest til toppen av kvinnene og kunne juble for seier. Endelig.

– Jeg har to tredjeplasser fra før så det var jaggu på tide med en seier, gliser Gjelten. NTNUI-syklisten var i mål på tiden 56.08, ny rekord for jentene ifølge Topprittets speaker.

– Jeg trives godt når det går oppover sier jenta som vant  bakkerittet Solan Gundersens Styrkeprøve i 2009.

God unnskyldning

Også Gjelten ble nummer tre i fjorårets Trysilritt, men hun har ingen stor mål om seier.

– Målet er å forbedre tiden fra i fjor. Sykling i terrenget er ikke min sterkeste side, men det er en god å variert løype, så jeg skal nok klare å hevde meg bra i år også.

– Du er ikke redd for at kraftanstrengelsen opp fjellet skal ødelegge formen?

– Nei, men da har jeg i hvert fall en god unnskyldning om det skulle gå tungt, ler jenta fra Alvdal.