– Jeg begynte med taekwondo da jeg var 11 år, men så var jeg litt for pinglete, så jeg sluttet. Så kom jeg tilbake da jeg var 14 år, og siden har jeg vært her. Jeg trengte å få litt bedre selvtillit, og det har jeg definitivt fått her. Det handler om å mestre ting, tåle å få det litt vondt og ikke minst å stå foran andre.

Da jeg kom hit synes jeg det var flaut å skrike, men nå tenker jeg ikke på det i det hele tatt, forteller Engevik, som er klar på at dette er en idrett som bør passe for de fleste:

– Man konkurrerer mest mot seg selv, og om man har en dårlig dag, er det ingen andre å skylde på. I tillegg er det mange forskjellige ting man skal gjennom her, og det er stadig ting å forbedre, konstaterer hun.

Det er master Ragnar Furuli helt enig i:

– Jeg har holdt på med dette i 27 år, men blir aldri utlært, sier masteren, som har sort belte, 5. dan.

– Han er også meget glad for at taekwondo virkelig har skutt fart i Elverum:

– Vi gjør ikke mye promotering, så de som kommer til oss har som regel sett en plakat eller hørt om oss via venner og bekjente. Mange er nok nysgjerrige på hva det er, og spesielt når det gjelder barna er det mange som også holder på med andre ting. Det er vi også veldig glade for. Barn trenger variabel trening, og det får de absolutt her hos oss, sier Furuli.