Gå til sidens hovedinnhold

Geir Erlandsen: – Bra Norge røk ut

Artikkelen er over 9 år gammel

Nøtterøy-trener og tidligere Spania-proff Geir Erlandsen sier til Østlendingen at han er lei av å høre Håndball-Norge diskutere Hedins rolle som landslagssjef. – Trenerne har vel lyst på jobben hans alle sammen, sier han.

Geir Erlandsen tok selv kontakt med Østlendingen i etterkant av saken om at flere fingre nå rettes mot Christian Berge som ny landslagssjef.

Mandag plukket TV2 opp saken, og debatten går friskt blant annet på det sosiale nettstedet Twitter.

Er Christian Berge rett mann til å lede Norge? Hva mener du? Si din mening om trenerspørsmålet nederst i denne saken

Men Erlandsen mener de som nå hyler etter et trenerbytte, kun er ute etter å mele sin egen kake og som selv ønsker landslagsjobben:

– Denne debatten handler ikke om Berge eller Hedin er rette til å lede Norge. Det handler om at vi må ha noe å lage identitet av. Faktum er at det norske landslaget er for dårlig i alle posisjoner. Vi har to klassespillere i Børge Lund og Håvard Tvedten og Bjarte Myrhol når han er skadefri. Resten er ikke gode nok, mener den tidligere Spania-proffen.

Twitter

Skjermdump: Twitter

Yngres-trenerne må lønnes

Han legger også til at det blir for dumt å kreve at flere spillere må ut i proffligaene for å bli bedre:

– Hvem er det vi skal sende ut da? De spillerne vi har er ikke gode nok. Problemet her er det som skjer ute i klubbene. Vi har ikke god nok rekruttering, og de yngre spillerne vi har trenes av ivrige foreldre. Det er rett og slett ikke holdbart, sier Erlandsen og legger til:

– Det må legges til rette for at trenerne i de yngre lagene blir lønnet. Det skulle ikke vært lov for foreldre å trene lag fra 12 år og oppover!

– Felles ansvar

Han mener Norges Håndballforbund må på banen med økonomisk støtte til satsing på yngres.

– Det er et felles ansvar. Slik jeg ser det er det ingen klubber i Norge som jobber godt nok med rekrutteringen. Der er det nødt til å skje noe. Se bare på våre landslag nedover i rekkene. LM94 tapte like før jul 22–46 for Kroatia og 19-40 for Sverige. Det sier seg selv at vi henger milevis etter allerede på dette stadiet, tordner Nøtterøy-treneren.

Han peker også på at to tredjedeler av de drøyt 100.000 som spiller håndball i Norge, er jenter.

– Her er det en massiv jobb å gå løs på, og den må gjøres nå. Jeg mener det er sunt at vi røk ut av EM allerede før mellomspillet. Nå nytter det ikke å leve i en falsk trygget. Realitetene er at vi er for dårlige. Det overrasker meg at ikke flere ser det!

Les også: – Berge er rett mann for Norge, Debatten rundt norsk håndball raser

Kommentarer til denne saken