– Jeg har hatt junior-VM som et stort mål, og det er veldig artig at det blir virkelighet, sier hopptalentet fra Vingelen.

Han debuterte med hoppski som 7-åring, men var ingen barnestjerne. Han har gått gradene i det gode hoppmiljøet i Tolga/Vingelen, men nå går han andre året på hopplinja ved Heimdal videregående skole og er en del av TrønderHopp.

I vinter har vingelsingen imponert med blant annet tre strake seire i norgescupen i klasse A. Nå har han rykket opp i elite.

– Jeg har slått til skikkelig i år. Jeg forbedret meg mye i sommer og høst. Treningene har vært mer tilrettelagt og tilpasset hver enkelt. I tillegg er jeg blitt flinkere til å trene selv også, forklarer Espen Røe, som naturligvis er strålende fornøyd med resultatene og utviklingen i hoppbakken i vinter.

Nå er han spent på hva han kan prestere i sin internasjonale hoppdebut.

– Det er vanskelig å si hvor høyt nivået er, men hvis jeg fortsetter å hoppe like bra har jeg et håp om en topp 20-plassering, sier Espen Røe, Vingelen og Hedmarks nye hoppkomet.

Vingelen-hopperen er for øvrig en av fire hedmarkinger som er tatt ut til junior-VM i nordiske grener i Otepää 25.-31. januar. De andre er Gyda Enger, Hernes (hopp), Erik Bergfall Brovold, Tynset (langrenn) og Truls Sønsthagen Johansen, Elverum (kombinert).