– Må komme seg ut

– Vegar må komme seg ut i en tøffere liga, sier Daniel Nannskog (innfelt) til Østlendingen.

– Vegar må komme seg ut i en tøffere liga, sier Daniel Nannskog (innfelt) til Østlendingen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

(Rosenborg-Stabæk 3-1) Daniel Nannskog mener Stabæk ikke er en ideell klubb for Vegar Hedenstads (20) utvikling. Trener Belsvik mener det er tidsspørsmål før elverumsingen selges.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det beste for han er naturligvis ikke å være i en klubb som ligger på bunnen, selv om jeg har tro på at det kan snu. Om man tenker kortsiktig er det nok best om han tar steget videre, skulle det fortsette slik, sier tidenes toppscorer i Stabæk, Daniel Nannskog, til Østlendingen. Hedenstads tidligere lagkamerat mener unggutten må ut for å utvikle seg videre.

– Må til utlandet

– Han trenger å komme seg ut til et hardere miljø. Vegar er altfor snill og det er viktig at han blir en mann. Jeg vet det bor en i han, men han er ennå en guttunge for meg, sier svensken.

I går spilte Vegar en ålreit kamp på Lerkendal i 1-3-tapet for serieleder Rosenborg. Hadde Vegar fulgt seierherrens ønske hadde han varmet opp i svart og hvitt trøye i går. I stedet måtte han og resten av laget bite i det sure eplet – for sjette gang på sju kamper i år. Nannskog mener Hedenstad gjorde rett i å ikke gå til en annen norsk klubb.

– Skulle det stå mellom Rosenborg og en klubb i for eksempel Nederland tror jeg det beste ville vært å dratt ut. Drar han til Rosenborg får han en ny familiefølelse, men han trenger å klare seg på egen hånd, lære seg nytt språk og få litt hår på brystet, mener Nannskog.

Nannskog ville dratt

Østlendingen vet at nederlandske Heerenveen har gitt Bærumsklubben et konkret tilbud på rundt to millioner kroner. På spørsmål om hva den tidligere Stabæk-spissen selv ville gjort om han var i 20-åringens sko, forteller Nannskog at han nok ville funnet fram passet.

– Hadde det vært meg ville jeg dratt ut, av de grunnene jeg nevnte. Vegar må komme seg ut nå, sier Nannskog bestemt.

Eggen Hedenstad enig

Hedenstad selv er enig med Nannskog i at han kan utvikle seg videre i eksempelvis Heerenveen.

– Ja, det gjør man helt sikkert. Det tror jeg ikke man vet før man drar ut, man vet nok ikke helt hva man går til. Det får jeg vurdere når jeg kommer ut og ser om jeg er god nok eller ikke, sier unggutten.

Han er delvis enig med sin tidligere kollega at utviklingsmulighetene kan være begrenset i Stabæk.

– Kan utvikle seg i Stabæk

Etter lagets sjette tap for sesongen begynner det allerede å se skummelt ut for laget som vant gull for fire år siden. Blodfattige ett poeng er fasiten etter sju kamper.

– Daniel har vel alltid rett, har han ikke?

– Nei, det er en vurdering jeg får ta, så får vi se etter hvert. Mye er opp til meg selv også, jeg kan nok ta noen steg til her i Stabæk, sier Hedenstad.

Akkurat det ønsker i hvert fall trener Petter Belsvik å fokusere på: Han mener Hedenstad blir en bedre fotballspiller, selv i hverdagen i det som for tiden er landets dårligste Tippeligaklubb.

– Nei, han utvikler seg stadig her også. Her spiller han Tippeligafotball hver helg, han er på U21-landslaget. Det er bare et tidsspørsmål før han blir solgt til en større liga, sier Belsvik.

For lojal

Daniel Nannskog skjønner likevel at elverumsingen vil være lojal mot klubben som har gitt han sjansen, seriegull og landslagsplass.

– Vegar er en lojal gutt som vil Stabæk det beste, han vil at de skal sitte igjen med penger for han. Forsvinner han i sommer kommer han seg videre og klubben får igjen kapital og alle er fornøyde, sier han.

Har han vært for lojal?

– Muligens, sier Nannskog.

Artikkeltags