Han har spilt 70 kamper og satt inn 225 mål for landslaget. På sju seriekamper for Haslum har han plassert seg på toppen av toppscorerstatistikken for eliteserien med 62 mål.

Og det er for klubblaget han virkelig brenner om dagen:
– Jeg spiller med hjertet utenpå drakta, og jeg kommer til å legge kropp og sjel i å bidra til at Haslum tar seg til cupfinalen, advarer Mamelund.

– Skikkelige supportere

Og landslagsstjernen har gode minner fra Elverumshallen.
– Elverum har et helt fantastisk publikum. Som Haslum-spiller skal jeg egentlig ikke like dem, men jeg er nødt til å berømme dem for den stemningen de lager rundt kampene. Elverum er det eneste laget i Norge som har supportere. Der følger folk laget sitt, og har innsikt i både spillere og det som skjer på banen. Det er helt unikt, fastslår Mamelund overfor Østlendingen.

Men han har ikke tenkt å forsøke å bli venn med Taiga’n i løpet av uka:
– Jeg forstår at de skal hate meg. Det er en del av gamet. Utenfor banen tror jeg vi har et greit forhold, sier Mamelund med et liten latter.

– På tide å vinne NM igjen

Sist Elverum tok imot Haslum til cupkamp i Elverumshallen, var i kvartfinalen i 2008. De fleste supportere husker nok den elleville feiringen da Morten Post satte inn seiersmålet og fastsatte resultatet til 35–34 i siste ekstraomgang.
Da var imidlertid ikke Mamelund en del av Haslum-troppen.

Venstrebacken kom tilbake til Bærum-klubben fra FC København før denne sesongen. Har tidligere spilt i SG Flensburg Handewitt og ikke minst flere sesonger i tyske HSG Nordhorn. Der var han blant annet var med å vinne EHF Cup 2007–08.
– Jeg har vært i cupfinalen tre ganger. Vi vant i 2003, og tapte i 2004 og 2005. Det er på tide med en NM-tittel igjen nå, konstaterer den hardskytende bæringen.

Ferdig med sykdom

Mamelund mener Morten Nergaard i Elverum-målet er en mann å se opp for, men som flere andre venter han også på at Lars Nordberg plutselig skal klinke til:
– Han skal tas seriøst. En vet aldri når han viser seg fra sin beste side, sier 26-åringen.
Mamelund har slitt med magesyke i to uker, men sier han er helt bra igjen.
Nå er det bare sommerfugler igjen ...