Mendy-show da Elverum vant

ELLEVILL JUBEL: Jean Alassane Mendy tegner til å bli en stor hit i Elverum-trøya. Trener Kevin Knappen mener han knapt har sett noen som herjer som nysigneringen i 2. divisjon. foto: Vegard Sandberg

ELLEVILL JUBEL: Jean Alassane Mendy tegner til å bli en stor hit i Elverum-trøya. Trener Kevin Knappen mener han knapt har sett noen som herjer som nysigneringen i 2. divisjon. foto: Vegard Sandberg

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

(Raufoss-Elverum 0-3) Med to mål i debuten, var det var liten tvil om hvem som var dagens mann i Storhallen på Raufoss i går.

DEL

I sin første kamp i elverumsdrakta, vartet Jean Alassane Mendy opp med storspill helt fra starten av, og allerede etter fire minutter hadde den raske senegaleseren funnet nettmaskene. 21-åringen fikk ballen på 16-meteren og dundret ballen utagbart nede til venstre for Rickard Claesson i Raufoss-buret.

Del på Facebook

– Det var en perfekt start, sier Mendy fornøyd, mens han får et skikkelig kyss på kinnet av Elverums assistenttrener, Jon Nersveen etter kampslutt.

– Herjer i 2. divisjon

Elverum trener Kevin Knappen var naturligvis svært godt fornøyd med innsatsen til sin nye superspiss.

– Det var terningkast 10. Han er innblandet i det meste, og er i tillegg umulig å ta fra ball. Det er lenge siden jeg har sett noen herje som Mendy i andre divisjon, sier han.

Scoret og ordnet straffe

Hjemmelaget Raufoss hadde til gode å tape på hjemmebane i år, men det var før gutta i svart og hvitt tok turen over Mjøsbrua.

I en forholdsvis jevnspilt første omgang, var det altså Elverum som tok ledelsen. 20 minutter senere var nyervervelsen Mendy på farten igjen, da han ble meid ned inne i 16-meteren. Dagens dommer Anders Haugland pekte korrekt på straffemerket, og Kristian Bråtebæk gikk selvsikkert fram og sikret Elverum en 2–0 ledelse.

Etter scoring nummer to byttet Raufoss og Elverum på å styre banespillet, noe som førte til sjanser for begge lag. Først da omgangen nærmet seg slutten, smalt det på ny. Øystein Stai drar seg fint inn mot 16-meteren, men blir felt. Dommeren peker nok en gang mot straffemerket, til høylytte protester fra hjemmelaget, som mente forseelsen skjedde utenfor feltet. Denne gangen går Mendy frem, scorer sikkert fra krittmerket, og sikret dermed et glimrende utgangspunkt før hvilen.

Solid stopperpar

Andre omgang var preget av mange dueller og sjanser til begge lag. Raufoss kunne fort ha fått et trøstemål, men stopperparet Martinsen/Kleiven ryddet unna det meste i stor stil. Helt bakerst sto også en sikker og god Fredrik Tervaniemi, som stoppet alt som kom.

Nekter opprykksprat

I en sesong der ting har gått over all forventning for Kevin Knappens menn, er det ikke til å unngå at enkelte allerede nå snakker om et mulig opprykk til Adeccoligaen. Det snakket vil ikke Knappen være med på.

– Jeg vet at folk rundt oss vil at vi skal snakke om opprykk, men vi jobber faktisk med å ikke snakke om opprykk. Vi har kun fokus på å utvikle oss videre og bli enda bedre, sier han.

Opprykk eller ei; Elverum og Hedmark har uansett fått en ny Mendy som kommer til å gi mange gode fotballopplevelser utover høsten.

Artikkeltags