Regnet har rasert Renabakkene

STORE ØDELEGGELSER: Hans Petter Wahl Adolfsen er fortvilet over regnværets rasering av hoppanlegget på Rena. Nå trengs ytterligere millioner i kostnader for å reparere skadeverket som har oppstått. Foto: Freddie Øvergaard

STORE ØDELEGGELSER: Hans Petter Wahl Adolfsen er fortvilet over regnværets rasering av hoppanlegget på Rena. Nå trengs ytterligere millioner i kostnader for å reparere skadeverket som har oppstått. Foto: Freddie Øvergaard

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Regnværet har rasert den nye hoppanlegget på Rena. 1.5 millioner kroner pluss moms blir merkostnaden når maskinentreprenøren har gjort tilleggsjobben.

DEL

Idrettslagsledelsen på Rena fortviler. Først var det brann i dommertårnet, så ble det anleggsstopp og nå altså uvær i form av store nedbørsmengder rundt St. hans, som omgjorde den høyst ufarlige bekken bak hopptårnet til ei stri og fossende elv.

Del på Facebook

– Helt forferdelig, sier idrettslagsleder Hans Petter Wahl Adolfsen.

Heisbua fylt med masse

– Ødeleggelsene er store og akkurat nå ser det ut som bomber har slått inn i bakken. Flere steder er det store krater, sier Knut Magnussen, hoppansvarlig i Rena IL og altmuligmann angående bakkeanlegget, ifølge seg selv.

– Nærmest et leirras og vannmassene fant seg nye løp på nedturen. Masseforflytningen er stor og heisbua er fylt opp med leire, jord og stein, Ødeleggelsen er nærmest total på enkelte plasser. I tillegg er også lysmaster revet opp. Her trengs det en total oppussing og prislappen ligger på om lag 1.5 millioner kroner, forklarer Wahl Adolfsen, som skuer utover anlegget, som ser svært så vandalisert ut.

300 meter langt ras

Skadeverket er meldt inn som naturskade og et skjønnsutvalg har vært på stedet:

– Vi har ikke hørt noe ennå, men vet at dette er en vanskelig sak. Det er ikke akkurat flatt her og leirraset har gått over en strekning på om lag 300 meter.
Wahl Adolfsen forteller at det hele startet med de store nedbørsmengdene i juni:

– Situasjonen er ikke blitt vesentlig bedret med regnværet den siste tiden. Nå har vi alle en jobb å gjøre.

Prisoverslaget klart

Trappene fra heisbua og forbi dommertårnet henger i løse lufta på enkelte plasser. En stor stålvaier holder trappa fortsatt på plass. Dessuten er strømkabelen fra sletta og helt opp i tårnet på stillaset ødelagt, sier Wahl Adolfsen.

Entreprenøren er for lengst kontaktet og prisoverslaget er – slik det ser ut i øyeblikket – på 1,5 millioner kroner pluss moms.

Nærmer seg 15 millioner

I klartekst betyr dette at den totale entreprisen for det nye hoppanlegget på Rena nærmer seg 15 millioner kroner. Tallene er ikke bekreftet, men det har tidligere vært antydet en totalentreprise i størrelsesordenen 13 millioner kroner.

– Akkurat nå er jeg ikke så opptatt av å snakke om tall, men forholder meg til de inngåtte avtalene. Vi har faste priser, men nå kommer ekstraarbeidet som merkostnad.

Ingen dugnadsjobb

Wahl Adolfsen understreker at skadeverket ikke kan repareres i form av dugnadsjobbing for medlemmer i laget:

– Her må det sterkere lut til enn hakker og spader. Vi trenger gravemaskiner, som må tjores fast for å arbeide i den steilbratte lia. Ingen enkel jobb. Men opprydnings- og anleggsarbeidet skal starte en av de aller første dagene. Vi går til verket med godt mot. Nå har vi forhåpentlig brukt opp uflaksen vår. Jeg lever fortsatt i håpet om at bakken skal være trenings- og hoppklar i løpet av senhøsten. Vi gir oss ikke. Jobben er kommet altfor langt til at vi skal begynne å bremse nå, sier idrettslagslederen Hans Petter Wahl Adolfsen, mens han skuer ut over anlegget.

Artikkeltags