I mål var han seks sekunder foran UCK CKs Geir Treseng Lien og 12 sekunder foran fjorårsvinner Kristiansen fra Team United Bakeries.

SE FLERE BILDER FRA GJØRMERITTET: Gjørmefest i Trysilrittet

- Geir har mye av æren for den vinnertiden. Han gjorde store deler av jobben underveis, sier vinneren til Østlendingen. Han syklet sammen med Lien store deler av rittet, men rykket mot slutten og kunne sykle rolig over målstreken med hendene i været.

SE BILDER: Topprittet i bilder

- Det var deilig å komme alene til mål, sier Repshus.

Arrangøren håpet på tørt og raskt føre under dagens ritt, men regnet høljet ned gjennom hele løpet. Vanlige forhold, mener Repshus.

- Når man sykler terrengsykkel så må man regne med at det er litt gjørmete og bløtt. Det har lite og si om det renger mye eller lite. Gjørma er den samme, forteller han, men legger til at vinnertiden nok kunne blitt rundt 2.15 med tørre forhold. 

- Hvor høyt holder du denne seieren?

- Jeg har jo kjørt mange ritt som er mer prestisjefulle enn det her, men jeg har aldri vunnet et ritt med fler enn 1000 deltakere før så det er jo stas å være først i en så stor gjeng, sier Repshus fornøyd. 

LES OGSÅ: Eirik og Berit til topps i topprittet

Trøbbel for Fiskbik-brødrene. 

Anders og Emil Fiskvik fra Tynset og Hedmark Terrengsykkel var begge blant favorittene i Trysilrittet, men fikk slite med sykkelproblemer.

Giret røyk

- Ramma knakk med 15 km igjen, forteller en sliten Anders etter målgang. Alikevel ble han nummer 8 totalt med tiden 2.31.53.

- Styret var vrengt bakover og jeg måtte bøye giret tilbake på plass. Da ble bare fokus å komme seg til mål i det hele tatt, sier Anders.

Også bror Eirik fikk løpet ødelagt.

- Giret røyk, sier en tydelig skuffet før han forsvinner inn i garderoben.

Seier til Heidi

Heidi Kjernåsen Halbakken fra Sentrum Sport Trysil/Elverum Sykkelklubb vant dameklassen på tiden 2.49.34. Hun var snaue seks minutter foran nummer to, Linda Røset fra Merrell Hagløfs/Hernes Institutt på 2.55.22.

Gårsdagens vinner av Topprittet, alvdalsjenta Berit Gjelten, syklet inn på tiden 3.05.31.

Det holdt til en sjetteplass.