Solbakken blir Wolves-manager

Av

Ståle Solbakken (44) blir ny manager i engelske Wolverhampton. Det bekreftet klubben fredag.

Ståle Solbakken tar over trenerjobben i Wolverhampton.

Ståle Solbakken tar over trenerjobben i Wolverhampton. (Foto: )

DEL

Få tilgang til alt vårt digitale innhold til for 99 kr. mnd.

 
Solbakken tar over som trener 1. juli. Han erstatter Mick McCarthy som fikk sparken i februar. Vikarmanager Terry Connor fortsetter i trenerteamet.
 
– Jeg er glad for å kunne gå løs på den store utfordringen med å trene Wolverhampton. Det er en spennende mulighet å være manager i en så stor klubb. Jeg kan knapt vente med å komme i gang, sier Solbakken til wolves.co.uk.
 
 
Flere av Wolves-supporterne ante ikke hvem nordmannen var før de fikk høre at Solbakken kunne få managerjobben.
Solbakken spilte i sin tid seks kamper for Wimbledon. Han fikk 58 A-landskamper for Norge.

Presenteres mandag

Flere kommentarer vil ikke Solbakken gi før han mandag blir presentert for pressen. Det fremgår ikke av klubbens bekreftelse hvor lang kontrakt nordmannen har fått.
 
– Etter samtaler med Ståle Solbakken er jeg glad for å kunne bekrefte at han blir vår nye manager. Han blir introdusert for mediene mandag, sier klubbformann Jez Moxey.
Ståle Solbakken blir den første manageren i Wolverhampton som ikke er britisk eller irsk. Ny hjemmearena for den tidligere FCK- og Köln-treneren er Molineux, et klassisk stadion i engelsk fotball.
 
– Et klokt og godt valg av begge, og fantastisk timing for Ståle. Han kommer til en klubb med kultur og filosofi som bør passe, og en liga og spillestil som gjør at han får gehør for det han står for, sier tidligere Wimbledon-assistenttrener Lars Tjærnås til NTB.

Se Solbakken skjelle ut tyske medier mens det kokte som verst i Köln

Solbakken kom dermed raskt tilbake som trener etter at han ble sparket i Köln etter 30 av 34 serierunder i tysk 1. Bundesliga.

Opprykk er målet

Wolves rykket ned til mesterskapsserien denne sesongen. Målet er å rykke rett opp igjen. Klubben har midler til å styrke laget. Solbakken har tidligere trent FC København og HamKam.
 
– Dessuten kommer han på et gunstig tidspunkt, med alt å vinne. Og han kommer til en klubb med ressurser til å gå rett opp igjen. Jeg unner begge parter dette, sier Tjærnås.
 
I Wolverhampton erstatter han Mick McCarthy som ble sparket i februar. Siden har Terry Connor ledet laget på midlertidig basis.
 
Solbakken ga seg som spiller i 2001 etter at han ble rammet av hjertestans. Han fikk da operert inn pacemaker.

Les mer om Ståle Solbakken her.

Artikkeltags