Storklubber står parat med sjekkheftet

REGJERTE: Magnus Gullerud har lenge sett opp til Bjarte Myrhol. Mot Danmark ble han prioritert foran sitt eget idol, og Skarnes-gutten takket for muligheten ved å storspille og bli kåret til Norges beste spiller.

REGJERTE: Magnus Gullerud har lenge sett opp til Bjarte Myrhol. Mot Danmark ble han prioritert foran sitt eget idol, og Skarnes-gutten takket for muligheten ved å storspille og bli kåret til Norges beste spiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fire Bundesliga-klubber er seriøst interesserte i Magnus Gullerud. To av dem er rede til å kjøpe ham ut av kontrakten. I tillegg følges han tett av to spanske og flere franske toppklubber.

DEL

Interessen for Magnus Gullerud har formelig eksplodert etter at han i sommer gikk til danske Sønderjyske.

Nå strømmer henvendelsene på til 22-åringens agent, Arnar Freyr Theodórsson.

– Jeg kan bekrefte at det er stor interesse for Magnus. Fire Bundesliga-klubber har tatt kontakt, to av dem er klare til å kjøpe ham ut av kontrakten med Sønderjyske til sommeren. I tillegg er det to seriøse interessenter fra Spania og i Frankrike og Kroatia følger de nøye med på utviklingen hans, sier agenten til Østlendingen.

Han ønsker ikke å gå ut med klubbnavn, men Østlendingen vet at henholdsvis nummer to og tre på tabellen i Bundesliga, Rhein-Neckar Löwen og Flensburg-Handewitt er to av klubbene som har peilet seg inn på strekspilleren fra Skarnes.

Og Theodórsson innrømmer at han er overrasket over at så mange – og store – klubber har kommet på banen så tidlig.

– Det har vært mer enn jeg forventet, men når du får en ung spiller med Magnus' kvaliteter, hans fysiske forutsetninger og hans intelligens – vil jeg si at det er normalt at det blir oppmerksomhet rundt ham. Men at det er interesse, betyr ikke at vi skal hoppe på det første og beste. For en ung spiller er det veldig viktig å gjøre riktige valg, og ikke gå etter de største lønningene. Magnus bør ikke gå til en klubb der han blir en benkesliter, så det handler om å treffe riktig, sier den islandske agenten.

– Nesten merkelig

Østlendingen traff Magnus Gullerud i forbindelse med Bring Cup i Telenor Arena i helgen, og den tidligere Elverum-spilleren sier det er veldig motiverende at interessen nå strømmer på.

– For meg er det nesten merkelig at det interessen eksploderte så til de grader da jeg flyttet til Danmark, sier Gullerud, som likevel har beina godt plantet på parketten.

– Det er selvfølgelig motiverende å høre at det er mange som ønsker meg, men jeg kan ikke gå rundt å tenke på det. Da jeg dro til Danmark var det for å teste hvordan det var å flytte ut, og spille for en proffklubb. Jeg og samboeren trives kjempegodt, så vi må nesten bare vente og se hva som skjer før vi bestemmer oss for om det er aktuelt å gå videre allerede nå.

Norges beste

Og Theodórsson er ikke overrasket over at Gullerud klarer å holde hodet kaldt når interessen koker.

– Magnus er veldig realistisk, og jeg er sikker på at han ikke kommer til å miste hodet. Han fokuserer på å prestere, og det ser vi at betaler seg, påpeker islendingen.

Og med Gulleruds innsats med flagget på brystet i helgen, er det ingen tvil om at strekspilleren går helhjertet inn for oppgaven hver gang han er på banen.

Lørdag spilte han en god forsvarskamp mot de franske stjernene, og satte også begge sjansene han fikk i angrep på en meget overbevisende måte.

Søndag ble han prioritert foran Bjarte Myrhol fra start, og etter en noe ruskete 1. omgang, serverte ungguttene en legendarisk andre halvdel. Gullerud plukket ned Mikkel

Hansen & stjernegalleriet gang på gang, og traff også på alle sine fem skuddforsøk i angrep.

Gullerud ble også stemt fram som Norges beste spiller mot Danmark, og det er slikt som ikke går upåaktet hen i håndballverden.

Artikkeltags